2019 TOKİ kura çekiliş sonucu hangi ilde ne zaman açıklanacak?

Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen kişilere büyük fırsat sunan TOKİ 67 ilde başlattığı 50 bin sosyal konut projesi için başvuru dönemini tamamladı. TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik bir açıklama yaptı.

Giriş Tarihi 27 Nisan 2019, 10:51 Güncelleme 03 Mayıs 2019, 18:07
2019 TOKİ kura çekiliş sonucu hangi ilde ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

2019 TOKİ kura çekiliş sonucu hangi ilde ne zaman? TOKİ Başakşehir Kayabaşı, Silivri, Tuzla Aydınlı kura sonuçları açıklandı mı? Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, önce en çok talep gören konutların ihalesinin yapılacağını ve hak sahiplerinin kurayla belirleneceğini söylemişti. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği sosyal konutlara 636 bin 787 başvuru yapıldı.

TOKİ EVLERİ KURA ÇEKİLİŞ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik bir açıklama yaptı. Özçelik, "Kuralar Nisan sonu, Mayıs başı gibi çekilecek, herkes dairesini alacak. Her ilde ayrı kura planlıyoruz. 40'a yakın ilimizde konut projeleri yapıldı." dedi.

TOKİ KURA SONUÇLARI SORGULAMA

Kura çekiminden sonra hak sahibi olamayanlar yatırdıkları ücretleri iki iş gününden sonra Halk Bankası şubelerinden alabilecek. Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde Halk Bankası şubesinde Gayrımenkul Satış Sözleşmesi imzalayacaktır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ Kura Tarihleri Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada "Toplu Konut İdaresi kısa bir süre içerisinde kura takvimini hazırlayarak kamuoyuna açıklayacak" ifadelerine yer verilirken yapılan ilk açıklamalara göre İstanbul TOKİ kura çekilişi Temmuz ayında, diğer Anadolu şehirlerinde ise Haziran ayında kura çekilişleri yapılacak.

Yaşanan yoğunluğun ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yüksek başvuru yapılan iller için yeni konut projeleri üreteceklerinin müjdesini verdi.

TOKİ tarafından satışa sunulan 50 bin konut için toplam 640 bin kişi başvuruda bulundu. En yoğun başvuru İstanbul'da gerçekleşti. TOKİ İstanbul 2019 projeleri için 6 bin 300 kontenjan ayırırken İstanbul TOKİ başvuru rakamı 140 bine dayandı.

TOKİ İstanbul Başakşehir Kayabaşı konut projesi başvuru sayısı 157 bin 427 adet olarak açıklandı. Bu projede satışa sunulan konut sayısı 4 bin 467 adetti.

TOKİ istanbul Tuzla Aydınlı konut projesi başvuru sayısı ise 103 bin 927 adet olarak açıklandı. Bu proje için satışa sunulan konut sayısı ise 500 adetti.

Bursa Nilüfer İrfaniye konut projesi başvuru sayısı 46 bin 137 kişi olarak açıklanırken Konya Selçuklu TOKİ evleri için ise 22 bin 434 oldu.