İkramiye geliyor

Milyonlarca emekliye bin lira bayram ikramiyesi önümüzdeki hafta ödenecek. 16 Ağustos’a kadar aylığı bağlanan yeni emekliler de bu ödemeyi alacak. Dul ve yetimlere hissesi oranında ikramiye verilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2018 Güncelleme 09 Ağustos 2018, 03:08
İkramiye geliyor

İÇİNDEKİLER

Emekliler Kurban Bayramı öncesi ikramiyelerine kavuşuyor. Ödeme önümüzdeki hafta yapılacak. 11 milyon 767 bin 550 emekli ve hak sahibine toplamda 10 milyar 417 milyon 886 bin 693 lira ödeme yapılacak. Hak sahiplerinden konuyla ilgili TAKVİM'e pek çok soru geliyor. İşte bu soruların yanıtları

Ne kadar ödenecek?:
Dosya başına bin lira ikramiye ödemesi yapılacak.
İkramiyeden kimler yararlanacak?:
SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara verilecek. Ayrıca kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine ödenecek.
Emekli vefat etmişse ne olacak?:
Bu kişinin ikramiyesini hak sahibi yakınları alabilecek. Dul ve yetim aylığı alanlara, hisseleri oranında bayram ikramiyesi ödenecek.

2 aylık birden alanlar ne yapacak?:
Tek dosya üzerinden ikramiye verilecek. Bu kişilerin bayram ikramiyesi, iki dosyadan hangisinde aylık oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak hesaplanacak.
Sürekli iş göremezlik geliri alanlara ne kadar verilecek?:
Gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında ikramiye ödemesi yapılacak.
Örneğin; meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olması nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara, bin liranın yüzde 25'i oranında, yani 250 lira bayram ikramiyesi verilecek.
Yeni emekliler de alıyor mu?:
Bayram ikramiyesinden sadece mevcut emekliler değil, yeni emekliler de yararlanacak.
Bu kişiler emeklilik tarihlerini izleyen dönemlerde verilecek ikramiyeleri alacak. 16 Ağustos'a kadar emekli aylığı bağlananlar, bu ay yapılacak bin liralık ödemeyi alabilecek. Sonra bağlananlar ise 2019'da ikramiye almaya başlayacak.
​BANKA SANDIKLARI DA BEKLİYOR
Bayram ikramiyesi milyonların yüzünü güldürürken, banka sandıklarından emekli olanlar da kapsama alınmayı istiyor. Bu konuda TAKVİM'e çok sayıda telefon geliyor. Emekliler, "Bayram ikramiyesinden banka sandıklarından emekli olanlar da yararlansın" diyor.
MAAŞ DA ERKEN ÖDENSİN
Kurban Bayramı ikramiyesinin 16 ve 17 Ağustos'ta ödenecek olmasından memnuniyet duyan emekliler, bayrama denk gelecek emekli aylıklarının da erken ödenmesini talep etti. Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, "Talep ve beklentimiz, emeklilerimizin bayrama denk gelen Ağustos ayı aylıklarının bayramdan en az birkaç gün önce ödenmesi" dedi.