Kadınlar işe kavuşuyor

Meslek kursu, iş programlarına “kadın” eli değdi. İş arayan kadına çocuk bakımı, ulaşım desteği verilecek. İŞKUR programları 1.2 milyon kadını iş sahibi yaptı. Kadınlar meslek kurslarına çocuklarıyla gidebilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Kasım 2017 Güncelleme 05 Kasım 2017, 02:05
Kadınlar işe kavuşuyor

İÇİNDEKİLER

Hükümet, istihdam, yatırım, üretim, sosyal politikalarda kadına pozitif ayırımcılık yaparken önemli bir hamleye daha imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye İş Kurumu'nca düzenlenen meslek kursu, girişimcilik eğitimi, iş başı eğitim programına katılacak kadınlara hem çocuk bakımında hem de ulaşımda destek verecek. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti iktidarı döneminde yaklaşık 1 milyon 260 bin kadının bu programlardan yararlandığını belirterek, Sarıeroğlu, "Çocuğu varsa onunla gelecek ve bıkabileceği çocuk bakım odaları kuracağız. Ulaşım sıkıntılarını ortadan kaldıracağız" dedi.

3.5 MİLYON KADIN İŞ SAHİBİ OLDU
Son 6 yılda kadın istihdamı yaklaşık yüzde 60 artışla 4.5 milyonu geçti. Kadın odaklı çalışmaların devam edeceğini belirten Sarıeroğlu, AK Parti iktidarı döneminde 1 milyon 260 bin kadının meslek kursları başta olmak üzere tüm programlardan yararlandığını vurgulayarak, "Bu yılın 9 aylık döneminde bu sayı 206 bin kadına ulaştı. Kadınların bu kurs ve programlara katılımını güçlendirecek şekilde de bazı ek mekanizmalar da oluşturuyoruz.. Önlerine çıkan bütün engelleri kaldıracağız, tercihleri genişleteceğiz" dedi.

YARIM MESAİ TAM MAAŞ
Bakan Sarıeroğlu, kadınların istihdamdan ayrılmaması için önemli düzenlemeleri yaşama geçirdiklerini belirterek, "Kadınların özel sektörde yarı zamanlı çalışıp tam zamanlı ücret alması ve sigortalılığının devamıyla ilgili uygulamanın ikincil düzenlemesi çıktı. Kamuda çalışanlara kısmi zamanlı çalışma imkanı getiren ikincil düzenlememizi Başbakanlığa gönderdik. Yakın zamanda yürürlüğe girecek" dedi.


Hazal ATEŞ