5 yıldızlı uçuş

Rekabeti artıran havayolu şirketleri parası olanlar için hizmette sınır tanımıyor. Banyolu, yatak odalı lüks yolculuklar 22 bin dolardan başlıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2017 Güncelleme 10 Eylül 2017, 02:42
5 yıldızlı uçuş

İÇİNDEKİLER

Havayolu şirketleri müşterilerine sunduğu hizmetlere her geçen gün yenilerini eklerken, göklerde "5 yıldızlı" seyahatin ücreti 22 bin dolardan başlıyor. Dünya Havalimanları Konseyinin (ACI) verilerine göre, dünyada bir yılda uçakla seyahat edenlerin sayısı 7,2 milyara ulaştı. Bu milyarlık yolcu sayısından yüksek pay almaya çalışan hava yolu şirketleri de rekabeti 5 yıldıza taşıdı. Şirketler müşterilerine sunduğu konforda sınırları zorlayarak, artık havada seyahatte ev ortamını aratmıyor. Bu kapsamda önceden talepleri alarak yolcusunun yemeğini uçuş esnasında pişirip taze servis eden havayolu şirketleri de var, seyahat esnasında misafirlerine özel banyodan faydalanma imkanı sunup havada duş almalarını sağlayan da.

DIŞARDA DA HİZMET
Singapur Havayolları Türkiye Pazarlama ve Hizmetler Sorumlusu Derya Gerçeker süit ve first class yolcuları için Singapur'da sadece kendilerinin kullanabileceği özel havalimanı girişi, personel eşliğinde gidilen kapalı özel pasaport işlem salonu, Singapur Changi Havalimanı'na inişlerinde özel bagaj arabasında kendilerini bant başında bekleyen porter hizmeti, Singapur'da ve birçok şehirde lüks olarak donatılmış Lounge'da dinlenme imkanı sunduklarını söyledi.

ÖZEL YEMEK
Qatar Airways ise first classta ünlü şeflerin yemekleri, BRICS hediye seti, uyku tulumları ve terlik hizmeti sunuyor. Yolcularına geniş bir eşya depolama seçeneği, tamamen uzanıp yatabilecekleri Frette marka çarşaf ve yorganı içerisinde barındıran bir yatak sağlayan Qatar Airways, isteğe bağlı menü hizmeti ile her saatte servis yapıyor.



DIŞ SES DUYULMUYOR
Türk Hava Yolları (THY) da Business Class yolcularına dünyanın en kaliteli ses ve görüntü sistemleri üreticilerinden Denon ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında, kıtalararası tüm business sınıfı uçuşlarda bu markanın kulaklıklarını sunuyor. Yolcular, dış sesi yüzde 99 kesme özelliğine sahip kulaklıklar sayesinde, uzun süren yolculuklarda ortamdaki mevcut sesten neredeyse hiç etkilenmiyor. Aynı zamanda, kişisel yolcu ekranı bulunmayan ve 2 saatin üzerinde olan tüm uçuşlarda business sınıfı yolculara özel tablet bilgisayar takdim ediliyor.



22 BİN DOLAR
Birleşik Arap Emirlikleri'nin ulusal havayolu şirketi Etihad Airways, A380 uçaklarında yer alan "The Residence"da 22 bin dolardan başlayan fiyatlarla oturma odası, ayrı yatak odası ve banyosu ile müşterilerine üç odalı süit hizmeti sunuyor. Şirketin A380 uçakları 9 adet First Apartment'ta geniş deri koltuğu, açıldığında 2 metre boyunda yatağa dönüşebilen sediri ile yaklaşık 4 metrekarelik yaşam alanı sunuyor. Şirketin çocuklar için özel olarak geliştirdiği Etihad Explorers markası genç misafirlere "Uçan Dadı" kitleri ve "Etihad Explorers" aktivite paketiyle eğlenceli bir uçuş deneyimi yaşatıyor.

YENİLENİYOR
Emirates Havayolu Türkiye, Bulgaristan ve Romanya Bölge Müdürü Bahar Birinci, yolcu talep ve görüşlerine göre geliştirdikleri uçak, ürün ve hizmetlerine her sene bir yenisini daha eklediklerini söyledi.