Şoförler bayram etti

ÖTV’siz araç müjdesi, şoförlere bayram ettirdi. Aracını yenilemek isteyenler, yılbaşına kadar yüzde 45 ÖTV avantajından faydalanabilecek. 70 bin liralık araçta 22, 60 bin liralık araçta 19, 50 bin liralık araçta 16 bin liralık indirim olacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2016 Güncelleme 06 Temmuz 2016, 02:01
Şoförler bayram etti

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, müjdeyi verdi, aracını yenilemek isteyen şoförler bayram yaptı. Başta taksici esnafı olmak üzere ticari araç sahipleri ÖTV'siz (Özel Tüketim Vergisi) araç alabilecek. Şimdiye kadar engellilerden alınmayan ÖTV, artık ticari araç sahiplerinin de elini rahatlatacak. Şoförler araçları yüzde 45 ÖTV avantajıyla satın alarak, ciddi bir indirime kavuşacak. Araç satın almak isteyenler; 80 bin liralık araçta 25 bin liralık, 75 bin liralık araçta 23 bin liralık, 70 bin liralık araçta 22 bin liralık, 65 bin liralık araçta 20 bin liralık, 60 bin liralık araçta 19 bin liralık, 55 bin liralık araçta 17 bin liralık, 50 bin liralık araçta 16 bin liralık, 45 bin liralık araçta ise 14 bin liralık indirim alacak.

YILBAŞINA KADAR SÜRE VAR
Düzenlemeden taksi, şehir içi toplu taşıma yapan dolmuş, minibüs, belediye ve halk otobüsü ile K1, K2 ve K3 belgesi olan kamyoncular yararlanacak. Uygulamadan, yılbaşına kadar yapılan araç alımlarında faydalanılması planlanıyor.

FABRİKALAR FAZLA MESAİ YAPACAK
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, şoför esnafının araçlarını yenilemek için uzun süreden beri ÖTV indirimini beklediğini belirterek, hükümetin aldığı kararın iyi bir fırsat olduğuna dikkati çekti. Başbakan Yıldırım'ın kamuoyuyla paylaştığı paketin Türk halkı ve şoför camiası için 'bayram müjdesi' niteliğinde olduğunu vurgulayan Apaydın, şöyle devam etti: "Bunu çok olumlu ve ülke ekonomisi için verimli karşılıyoruz. Araçların yenilenmesi ile başta turizm sektörü olmak üzere hizmette kalite de artacak. ÖTV'nin alınmaması devlete zarar vermeyeceği gibi, vergi gelirlerinde artış sağlayacaktır. Fabrikalar talebe cevap vermek için fazla mesai yapacak. Bu da istihdamın artması, işsizliğin azalması demektir."

VATANDAŞA LÜKS SEYAHAT
Taksilerin, otobüslerin, minibüslerin yenilenecek olması ile vatandaş da rahata erecek. Son model araçlar ile ulaşımını sağlama imkanına kavuşacak olan vatandaş; konforlu taksiler, klimalı minibüsler, güvenli otobüsler ile seyahat edecek. Kimi toplu taşıma araçlarında internet hizmeti, kimi taksilerde yol takip sistemi, kimi minibüslerde de sarsıntı önleyici sistemler ile vatandaşa lüks yolculuk imkanı sunulacak.

ÖZLEM KAMER TERCANLI