İftar fakire 74 zengine 2.000 TL

Ramazan ayı yaklaşırken, dışarıda iftarın maliyeti hesaplandı. Ramazan'da iftar mönüsünde yer alabilecek ürünlere bakıldığında ortalama fiyat; 1 porsiyon çorbada 5.14, ayranda 1.5, Ramazan pidesinde 1.5, 1 kilogram baklavada 29, 1 porsiyon kuru fasulye, pilav gibi ana yemekte 8.2, 50 gram hurmada 4.5 lira olarak karşımıza çıkıyor. Bu doğrultuda restoranda çorba, ana yemek, pide, baklava, ayran ve hurmadan oluşan iftar mönüsü için kişi başına ortalama 18.6 lira ödenmesi gerekiyor. Bu rakam 4 kişilik ailenin bütçesine iftar için 74 lira olarak yansıyacak. Söz konusu rakam, geçen yıl ortalama 71 lira idi. Mönüde ana yemek için kebap ve benzeri ürünler tercih edildiğinde ise bu değişim aile başına 30 lira ek maliyet getirecek. Orucunu 5 yıldızlı otellerde açmak isteyenler de kişi başına 85 ila 500 lira ödeme yapacak. 4 kişilik bir aile için 5 yıldızlı otelde iftar yapmanın maliyeti 340-2 bin lira arasında olacak.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.