Sıfırcı hoca yola geldi

Türkiye'yi kötülemeyi vazife edinen Fitch, sonunda gerçeği gördü... Siyasi istikrar vurgusu yapan Fitch, 'Aksi halde ekonomi kötü gider' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2015 Güncelleme 31 Ekim 2015, 01:29
Sıfırcı hoca yola geldi

İÇİNDEKİLER

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından, 1 Kasım seçim sonuçlarının Türk ekonomisi ve finans kesimi için önemli olacağına işaret edilerek, "Siyasi belirsizliğin devam etmesi negatif olacaktır. Siyasi istikrar ise güveni artırması ve büyümeyi desteklemesiyle bankaların görünümü için faydalı olacaktır" açıklaması yapıldı. 'Sıfırcı hoca' diye de bilinen Fitch'in internet sitesindeki açıklamada, Türk bankalarında finansal rasyoların iyi desteklendiği belirtildi.

KURA FED ETKİSİ
Türk Lirası'ndaki değer kaybının, bankaların varlık kalitesi, sermayesi ve döviz likidite pozisyonu için riskleri yükselttiği kaydedilen açıklamada, kurlardaki artış FED'in faiz artırması beklentilerine bağlandı.

YATIRIMCI 'TEK PARTİ' DEDİ
Borsa İstanbul, seçimden önceki son işlem gününü yükselişle tamamladı. İstikrar mesajı veren yatırımcılar, alımları ile Borsa'nın dün yüzde 1.11 yükselişle 79.409 puandan tamamlanmasını sağladı.