Promosyon davası

Emeklilerin promosyon talebi yargıya taşınıyor. Emekli-Sen, sonuç alamayınca dava için düğmeye bastı. Başkan Veli Beysülen, 'Kısa süre içerisinde davayı açacağız' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Şubat 2015 Güncelleme 28 Şubat 2015, 02:05
Promosyon davası

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emekli, memurlar gibi banka promosyonu almak istiyor. Maaşlarını aldıkları bankaların promosyon vermesini talep eden emeklilerin bu isteği yargıya taşınıyor. Promosyonda olumlu sonuç çıkmaması üzerine, Emekli- Sen dava açmak için düğmeye bastı. Emekli- Sen Başkanı Veli Beysülen, "Hukuk birimimiz hazırlık yapıyor. Kısa bir süre içerisinde dava açacağız" dedi.

OLUMSUZ CEVAP GELDİ
Beysülen,
bir süre önce Sosyal Güvenlik Kurumu'na 'Emeklilerin parasını yatırdığınız bankalarla promosyon sözleşmesi yapın' yazan dilekçeler gönderdiklerini belirtti. Binlerce dilekçe gönderildiğini ancak sadece bir kişiye cevap geldiğini söyleyen Beysülen, "Yanıtta 'Bankalarla yaptığımız ödeme protokollerinde böyle bir madde yok. Bu nedenle bankalar promosyon vermeyi kabul etmiyor' gibi bir ifade yer alıyor. Halbuki bu maddeyi protokole koyacak olan kendileri..." şeklinde konuştu.

AYLIK ÖDENSİN
Beysülen,
promosyon davası açacaklarını kaydederek, "Avukatlarımız hazırlık yapıyor. Kısa bir süre içerisinde davayı açacağız" dedi. Emeklilere yılda 1 maaş promosyon verilmesini istediklerini vurgulayan Beysülen, şöyle devam etti: "Bunun da 12'ye bölünerek emeklinin her ay hesabına yatırılmasını talep ediyoruz. Yılda 1 maaş promosyon, emekliye 13'üncü maaş olacak."