Zam müjdesi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, doğalgaza ve elektriğe önümüzdeki yıl zam yapılmayacağını, 2016 için de petrol fiyatlarına göre hareket edileceğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Kasım 2014 Güncelleme 08 Kasım 2014, 00:55
Zam müjdesi

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, a Haber canlı yayınında Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı. Babacan, 2015 yazına kadar doğalgaza ve elektriğe zam öngörülmediğini açıkladı.

PARALI ŞEHİR GELİYOR

Babacan, "Bugün itibariyle gelecek yaza kadar artık ne doğalgazda, ne de elektrikte herhangi bir fiyat değişikliği öngörmüyoruz" dedi. Fiyatlarda enflasyon ve ürün maliyetlerinin etkisi göz önünde bulundurularak ayarlama yapıldığını ifade eden Babacan, "2015 yılında tekrar bunu değerlendiririz" diye konuştu. Şehir merkezlerine girişin ne zaman paralı olacağı yönelik soru üzerine Babacan, şöyle devam etti: "Bazı şehirlerde bunun bir uygulaması yapılacak. Bu konunun dünyada uygulaması çok. Nihayetinde bunun kararının şehir şehir verilmesi gerekiyor. Halkımıza mutlaka sorulması gerekiyor. Kasım 2014'ten Aralık 2018'e kadar geniş bir alan verdik."

'OTOMOBİL ÖTV'SİNDE AYARLAMA YOK'

Otomobille ilgili ÖTV'nin artırıldığını hatırlatan Babacan, şu değerlendirmeyi yaptı: "Otomobilde ÖTV şu anda zaten yüksek noktalarda. Bütçeyle ilgili bir sıkıntı olmadığı takdirde, bizim önümüzdeki dönemde otomobille ilgili ÖTV ayarlamamız olmaz. Ancak bütçe dengesi gereği, kaynak ihtiyacı olur, otomobil satışlarında dengesiz tablo olursa o zaman belki müdahaleler gerekebilir."

İŞ GÜVENLİĞİNE YENİ KURALLAR

Babacan, iş güvenliği düzenlemeleriyle ilgili şunları söyledi: "İş güvenliği ve sağlığı gibi konulara mutlaka çok çok dikkat etmemiz gerekiyor. İş ve can güvenliği konusunda en ufak taviz vermememiz gerekiyor, net kurallar koymamız ve kurala uymayana da ağır yaptırım getirmemiz gerekiyor. Siz kuralı koyuyorsunuz, uyulmuyorsa hiçbir anlamı yok o kuralın. Kuralın uygulanması yaptırımlarla mümkündür. Dolayısıyla daha açık, daha sert kurallar koymamız, uygulamayana da ağır yaptırımları getirmemiz lazım."