Tatil bayramı

Ramazan Bayramı'nda büyük bir turizm hareketi bekleniyor. Tatil rezervasyonları hız kazandı, otobüs firmalarında biletler tükenmek üzere...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2014 Güncelleme 01 Temmuz 2014, 00:00
Tatil bayramı

İÇİNDEKİLER

Yaz mevsiminde hafta sonuyla birlikte 5 gün tatil imkanı sunan Ramazan Bayramı'nda milyonlar yollara düşecek. Kimileri memleketlerine, kimileri de turistik tesislere akın edecek. Tatil rezervasyonları hız kazanırken, ulaşım firmaları da hareketlendi. Bazı otobüs firmalarında yoğun talep alan bölgelerin biletlerinin tükendiği ifade ediliyor. Ulaşımda ek seferler düzenlenmesi bekleniyor.

GÜNLÜK FİYAT 100 TL
tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, Ramazan Bayramı'nda tatile gitmeyi düşünenlerin tercihlerinin ağırlıkla Ege Bölgesi'nden yana olduğunu söyledi. Ege'deki tatil bölgelerinde günlük ortalama kişi başı konaklama fiyatının 100 TL olduğunu belirten Karayal, şu anki satışlara bakıldığında tatilcilerin 5 günlük tatili tercih ettiğini kaydetti. Karayal, Ramazan Bayramı'na denk gelen dönemde yurt dışına tatile gidecek olan kişilerin ise en çok İspanya, Fransa ve İtalya'yı tercih ettiğini anlattı. Bayram tatili için yurt dışı turlarını tercih edenlerin sayısında yüksek artışlar olduğunu anlatan Karayal, Haziran ayına oranla Temmuz ayı için yurt dışı turlara talebin yüzde 17 arttığını vurguladı. Kaan Karayal, bu destinasyonlarda yapılacak 7 günlük tatilin kişi başı bedelinin ortalama 300 ile bin euro arasında olduğunu söyledi.