0 yaş dopingi

Doğmamış bebekler, ekmek kapısı yarattı. Hamilelerin baby shower partileri, şekerciden sabuncuya kadar yeni iş kolları açtı. Ünlü isimler, 50 bin liralık partileriyle dikkat çekti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Haziran 2014 Güncelleme 02 Haziran 2014, 00:00
0 yaş dopingi

İÇİNDEKİLER

Bebekler daha doğmadan ekonomiye can suyu oldu. Ünlü isimlerin ve sosyetenin büyük ilgi gösterdiği, hamileyken düzenlenen 'baby shower' partileriyle, pastacıdan mumcuya, şekerciden oyuncakçıya birçok iş kolu hareketlendi. Ünlü isimlerin 100-200 kişilik partilerinin maliyeti 30 bin ile 50 bin lira arasında değişirken, ekonomik bütçeli partiler de 2 bin liradan başlıyor.

FİYATLAR KİŞİ BAŞI
Son dönemde, bebek için yapılan hazırlıkları organize etmek için birbiri ardına firmalar kuruluyor. Ev hanımları da hem boş vakitlerini değerlendirmek hem de aile ekonomisine katkıda bulunmak için işin bir ucundan tuttu. Toptancılardan aldıkları hammaddeler üzerinde hünerlerini sergileyen hanımlar, sabun, mum, hediyelik oyuncak tasarlayarak, aile bütçesine katkıda bulunuyor. Baby shower partileri organize eden Bebegiminlistesi.com'un kurucularından Elif Ceylaner Aydemir, anne adaylarına mekan süslemesi, pasta, kurabiye, cup cake, anı defteri, parti aksesuarları, partiye özel oyunlar gibi çeşitli hizmetler ve ikramlar sunduklarını söyledi. Parti için anlaşmalı mekanlarının olduğunu belirten Aydemir, "Anne adaylarının istedikleri yerlerde de organizasyonlar yapabiliyoruz. Partimizi kişi başı menü şeklinde sunuyoruz. 50, 70 ve 80 lira fiyatlı kişi başına paketlerimiz var" dedi.

EV EKONOMİSİNE KATKI
Anne adaylarının, misafirlerine verecekleri hediyeleri de kendilerinden alabileceğini anlatan Aydemir, bu konuda da ev hanımları ile işbirliği yaptıklarını kaydetti. Mum, sabun, pasta, cup cake gibi el işçiliği gerektiren hediyelerde ev hanımlarından destek aldıklarını anlatan Aydemir, şöyle konuştu: "Hanımlarımızın ev ekonomisine yapacakları katkıda bizim de tuzumuz olsun istiyoruz. Sitemizi ev hanımlarımızın hizmetine sunuyoruz. Müşteriyle temaslarını sağlıyoruz. Amacımız hem kazanırken kazandırmak hem de insanların yaratıcılığını geliştirmek."

EV HANIMLARINA İŞ KAPISI OLDU
Profesyonel olarak hizmet veren organizasyon şirketlerinin yanı sıra, ev hanımları da hediyelikler için hünerlerini sergiliyor. Sihirli Sabuncuklar'ın sahibi Ayla Çakır, kendine hobi ararken iş kadını oldu. Giresun'da tasarladığı sabunları, Türkiye'nin birçok şehrine yollayan Çakır, "Sabundan nazarlık, bebek, çiçek, magnet gibi çeşitli süsler yapıyorum. Kokulu taşlar ve fotoğraflı sabunlar da tasarlıyorum. Ürün fiyatları büyüklüklerine göre 3 ile 5 lira arasında değişiyor" dedi. Çakır, hobi olarak başladığı sabun tasarımı ile aile ekonomisine de destek olduğunu kaydetti.

Özlem Kamer TERCANLI