Esnafın isyanını Ankara duydu

Gezi Parkı eylemlerinin büyük zarar verdiği esnaf dertli. Kepenk kapatma noktasına gelen esnafın imdadına devlet yetişti. Maliye Bakanı Şimşek gereken desteği vereceklerini açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Temmuz 2013 Güncelleme 16 Temmuz 2013, 03:11
Esnafın isyanını Ankara duydu

İÇİNDEKİLER

Gezi olayları yüzünden büyük kayıp yaşayan esnaf, dün ayaklandı. İstanbul Beyoğlu'nda toplanan esnaf derdini duyurmaya çalışırken, aynı saatlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten müjde geldi. Bakan Şimşek, "Esnafımıza bu zor dönemde gereken desteği vereceğiz, vermeliyiz. Ama bunun detayları şu aşamada belli değil" dedi.



'SİFTAH YAPAMAZ OLDUK'
Dün sabah bir araya gelen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) üyeleri adına açıklama yapan Başkan Kadir Akgül, Türkiye'deki pek çok kent meydanının çevresindeki ticaretin sekteye uğradığını vurguladı.

Akgül, özellikle yaz dönemi gelir beklentilerinin hepsinin boşa çıktığını söyleyerek, "Yerli ve yabancı turistler, semtimize uğramaz oldu. Ürünlerimiz tezgahta çürüyor. Çoğu gün satış yapamadan kepenklerini kapatan esnaf ve sanatkar var" dedi. Gezi Parkı gösterileri sırasında uğradıkları tüm haksızlıklara, fiziki saldırılara, kapı ve pencerelerinin kırılmasına rağmen sükunetlerini koruduklarını belirten Akgül, "Gösteriler nedeniyle en ağır kayıpları esnaf ve sanatkarlar veriyor. Ancak sabrımız tükenmektedir" diye konuştu.

Akgül, 1.5 milyon esnaf ve sanatkar olarak istediklerinin huzur olduğunu belirtti.



'CİROLARIMIZ DÜŞTÜ'
Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, Gezi Parkı olaylarının cirolarına olumsuz yansıdığını söyledi.

Küçük, "Haziran ayı Babalar Günü ve Shopping Fest'i içinde bulunduruyordu. İstanbul'un belli semtlerindeki mağazalar daha çok etkilendi" diye konuştu.

Perakende sektöründeki 5 derneğin bir araya gelerek kurduğu TAMPF, 700 bin çalışanı, 100 milyar dolarlık ciroyu temsil ediyor.

Gezi Parkı olaylarına karşı olan sanatçılara linç!