Dizi emlak

Vatandaş dizilerin çoğalmasından kazançlı çıktı. Dizilere her türlü mekan ve eşya kiralanmaya başladı. Aylık kirası 500 lira olan bir ev için, yapımcılardan günlük bin 500 lira isteniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2012 Güncelleme 29 Eylül 2012, 00:00
Dizi emlak

İÇİNDEKİLER

Televizyonlarda yerli diziler çoğaldıkça ortaya çıkardıkları ekonomi de büyüyor. Diziler sadece oyunculara ve teknik elemanlara değil, vatandaşlara da kazanç kapısı olmaya başladı. Dizilerin daha çok dış mekanlarda çekiliyor olması, yapımcıların ihtiyaçlarını artırdı. Birçok vatandaş, diziler ve reklam çekimleri için başta evleri olmak üzere her türlü eşyasını kiralıyor.

İLANLAR İNTERNETTE
Çoğunlukla Boğaz'daki yalıların kiralandığı sektörde, artık her türden ev ve eşyaya ihtiyaç duyuluyor. Filmin veya dizinin konusuna göre bazen bir gecekondu bazen bir esnaf lokantası gerekebiliyor. İnternetteki ilan sitelerinde duyuru yapan vatandaşlar, kiralamak istedikleri ev yada eşyaların resimlerini koyarak çağrıda bulunuyor. Normal zamanda aylık 500 liraya kiralanacak bir ev, günlük bin 500 liraya varan fiyatlarla film çekimleri için kiraya verilebiliyor.

İŞYERLERİ DE BULUNUYOR
Sadece evler değil lokanta, araba tamirhanesi ve bar gibi işyerleri de dizi film yapımcılarına kiralanıyor. Dizinin konusuna göre her türlü mekana ihtiyacı olan yapımcılar da bu şekilde istediklerine kolayca ulaşmış oluyor. Sadece gayrimenkuller değil eşyalar ve araçlar da kiralanıyor. Motosiklet, eski model bir araba da kiralık ilanları arasında bulunuyor.

İSTANBULLULAR KAZANDI
Emirgan'da daire günlüğü 100 dolar
Beykoz'da restoran günlüğü 2 bin 750 lira
Çatalca'da villa günlüğü bin euro
Beykoz'da köy evi günlüğü bin 500 lira
Eyüp'te motosiklet günlüğü 600 lira
Beykoz'da bahçeli ev günlüğü bin 400 lira