Bosna Hersek'e Türk çıkartması

Saraybosna'da düzenlenen 'Türk Ürünleri Sergisi'ne gıdadan eğitime farklı alanlarda 107 firma katıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2012 Güncelleme 20 Eylül 2012, 00:00
Bosna Hersek’e Türk çıkartması

İÇİNDEKİLER

İstanbul Ticaret Odası'nın Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlediği 'Türk Ürünleri Sergisi'nin 5'incisi dün açıldı. Açılışa, Türkiye'nin Bosna Hersek Büyükelçisi Ahmet Yıldız, İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, İTO Yönetim Kurulu Üyesi İsrafil Kuralay, Bosna Hersek Federasyonu Başkan Yardımcısı Mirsad Kebo katıldı. 22 Eylül'de sona erecek ve Boşnak işadamları ile Türk işadamlarını buluşturacak olan sergiye, gıdadan eğitime farklı alanlarda 107 firma katılıyor.

500 YILLIK TİCARET
Serginin açılışında konuşan İTO Başkan Yardımcısı Topçu, Türkiye'nin Bosnalılar'a büyük değer verdiğini belirterek, "Biz İTO olarak Bosna Hersek ile ticari ilişkilerimizi geliştirmeyi iki toplum ve ülkeyi yakınlaştıracak bir girişim olarak da görüyoruz" dedi. Topçu, Bosna Hersek'in Osmanlı'dan beri Türkiye'yi Avrupa'ya bağlayan ülke olduğunu kaydetti. Türk ürünleri sergisinin geçmişten gelen bağları yeniden güçlendireceğini söyleyen Topçu, "İşte bugün biz, İstanbul'dan Saraybosna'ya uzanan 500 yıllık ticaret geleneğini tekrar canlandırmak için buradayız" diye konuştu.

POTANSİYEL VAR
Bosna Hersek Federasyonu Başkan Yardımcısı Mirsad Kebo ise "Kullanmadığımız çok büyük potansiyelimiz olduğuna inanıyorum. Biz bu işbirliğinin gelişmesi için siyasi ortamı oluşturacağız" dedi. Bosna Hersek Dış Ticaret Odası Başkanı Amir Zukiç de "Bu sergi hem Türk işadamlarına hem de Boşnak işadamlarına yeni fırsatlar sunacak" diye konuştu.