Giy'iniyor'uz!

Yazlık giyim alışverişi, erkene çekilen indirimler ve kampanyalarla fırsata dönüştü. İyi araştırma yaparak uygun fiyata alışveriş mümkün

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2012 Güncelleme 03 Temmuz 2012, 02:02
Giy’iniyor’uz!

İÇİNDEKİLER

Yaz mevsiminin ortasına denk gelen Ramazan, tatilleri erkene çekerken; durgunluğu aşmak isteyen firmalar da harekete geçti. Yazlık giyim ürünlerinde indirimler erkene çekildi. Mağazaların vitrinlerini 'indirim' yazıları süslerken, bu durum yazlık giyim ihtiyacını karşılamak isteyenlerin işine yaradı. Yazlık alışverişleri indirimli fiyattan yapma imkanı doğdu. Pek çok marka yüzde 50'ye varan indirim yaparken; bazı firmalar 'ikinci ürüne indirim' uyguluyor.

LÜKSTE DE İNDİRİM
Ayrıca '3 al 2 öde' şeklinde kampanyalar da dikkat çekiyor. Özellikle lüks markaların yüksek indirimleri tüketicileri şaşırttı. Gardıroplarını hesaplı fiyata doldurmak isteyenler için piyasada seçenek çok. Tişörtten pantolona, gömlekten elbiseye, eteğe kadar her ihtiyacı markaların indirimlerini araştırarak uygun fiyata almak mümkün. TAKVİM, giyim alışverişi yapmak isteyenler için bazı markaların fiyatlarını araştırdı.

SANALDA DA FIRSATLAR VAR
Yazın sıcağında dışarıya çıkmaktan sıkılanlar evlerinde oturdukları yerden yaptıkları alışverişlerle satışları patlattı. Sanal alışveriş siteleri de yaz durgunluğunu kırmak adına yüzde 90'a varan indirimlere imza atarken, gerek kapıda ödeme gerekse internetten kredi kartı ile taksitli ödeme seçenekleri sunuyor. Burada da iyi araştırma yapanlar, fiyatları yakından takip edenler avantajlı alışveriş gerçekleştiriyor. Yol masrafının olmadığı bu alışveriş şeklinin bir dezavantajı ise ürünü alırken deneme fırsatı bulamamanız.
Ancak siteler genellikle iade imkanı da sunuyor.