İşçiler önerdi 37 milyon euro geldi

TOFAŞ CEO'su Pandır, verimlilik çalışması kapsamında geçen yıl çalışanlardan 200 bin öneri geldiğini ve 37 milyon euroluk kazanç elde edildiğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Şubat 2011 Güncelleme 13 Şubat 2011, 03:14
İşçiler önerdi 37 milyon euro geldi

İÇİNDEKİLER

TOFAŞ Fabrikası'nın kuruluşunun 43'üncü, üretime başlamasının 40'ıncı yılı Bursa'da kutlandı. Törene katılan TOFAŞ CEO'su Ali Pandır, şirketin Türk otomotiv sektörüne yön verdiğini söyledi. Pandır, 2010 yılında TOFAŞ'ın, 312 bin adetle Türkiye'de en çok otomobil ve hafif ticari araç üretimi yapan şirket olduğunu ve sektör üretiminin yüzde 28.5'ini gerçekleştirdiğini anlattı. Pandır, 2005 yılında 161 bin adet araç üreten TOFAŞ'ın, 2010 yılında bu rakamı neredeyse 2'ye katladığını vurgulayarak, araçlardaki yerlilik oranının ise yüzde 75'in üzerinde olduğunu kaydetti. Bunun dışında 2.3 milyar dolarlık ihracata imza attıklarını ifade eden Pandır, 2010 yılında TOFAŞ'ın ürettiği 194 bine yakın aracın dünya yollarına çıktığını söyledi.

MALİYET DÜŞÜYOR
Pandır, kendilerinin her yıl yaklaşık yüzde 4 gibi maliyetlerini düşürecek verimlilik çalışmalarının olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Fabrikada adam başı 43 tane öneri geldi. Çalışanlarımızdan verimlilik için gelen 200 binin üzerinde öneri var. Geçen yıl 37 milyon eurodan fazla sadece bu çalışan önerileriyle fabrikadan verimlilik elde ettik.''

SATIŞ RAKAMINDA 2010 GEÇİLİR
PANDIR, bu yıl otomotiv pazarının geçen yıla yakın, hatta bir miktar üzerinde gerçekleşebileceğini belirterek, şöyle konuştu: "Geçen yıla yakın hatta onun üzerinde pazar oluşması mümkün ama diğer taraftan hükümetin de özellikle kredi hacminin genişlemesi konusunda endişeleri var. Bu talebi bir miktar frenleyebilir. Bu yıl hem artı hem eksi yönde sürprizler olabilir."

80 BİN BAŞVURU OLDU
TOFAŞ, geçtiğimiz günlerde 3 vardiyaya çıkıp bunun için ilk etapta 500 işçi alınacağını ve bu sayının bin 200 kişiye ulaşacağını duyurmuştu. Konuyla ilgili TAKVİM'in sorularını cevaplayan TOFAŞ yetkilileri, açıklamadan sonra iş için 80 bin kişinin başvurduğunu belirtti. Yetkililer, "Bunların çoğu sektörde halen çalışanlar" dedi.