Fotoğrafa bakıp evleri yıkacaklar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2009 Güncelleme 31 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

"Samandıra, Akpınar Mahallesi Malkoçoğlu Caddesi Çaylak Sokak'ta oturuyorum. Oturduğumuz yer dere yatağı. İSKİ seçim zamanında yapılan evlere tutanak tuttu. Ben ve benim gibi 5-6 yıllık yapılara da tutanak tutuyor. Beyannamemi verip vergisini eksiksiz yatırdığım halde evimi yeni yapı diye kaydetmişler. Düzeltilmesi için Sancaktepe Belediyesi'ne ve Ümraniye İSKİ'ye gidip gelmekten artık bıktım. İSKİ, belediyeyi tanımıyor. Belediyenin verdiği, 'Yapı eskidir' raporunu kabul etmiyor. İSKİ personeli Ayşe Hanım ve Rıza Bey fotoğraflara bakıp, tahminde bulunarak, 'Bina yeniye benziyor' diye konuşuyor. Fotoğrafa bakıp evimizi yıkacaklar. Bizler buraları çocuklarımızın boğazından keserek, dişimizden tırnağımızdan artırarak yaptık. Şimdi bir-iki personelin hatası yüzünden evim yıkılırsa ben ne yapacağım." (Enver Kökoğlu)

Kalkın bi zahmet

Son sel afetinden sonra Büyükşehir Belediyesi ve ona bağlı kurumlar işin ciddiyetini gördü. Bir keşmekeş yaşandığı ortada. Kural konulmadan atılacak adımlar birçok vatandaşı mağdur edecek. İSKİ personeli Ayşe Hanım ile Rıza Bey, bir zahmet o sandalyelerinizden kalksanız da vatandaşın evini yerinde görseniz. Fotoğraflardan fal bakmanıza gerek var mı? Bak vatandaşın ciddi iddiaları var. Elinde belediyeden aldığı yazılar var. Böyle karar verilir mi? Bu konunun takipçisi olacağım.

GAZİNİN FERYADI
"1992'de askerlik yaparken girdiğim çatışmada omuzumdan yaralandım. Diyarbakır Askeri Hastane'de ameliyat yapılmadı. Devlet hastanesinde ameliyat oldum. Ama omuz kemiklerim üst üste kaynadı. Sürekli ağrı yapıyor. Bir sağlık güvencem yok. Üzerime kayıtlı bir otomobil var diye yeşil kart da alamıyorum. Tekrar askeri hastaneye gittim ama askerliğim bittiği için almadılar. (Ali Deren-Kahramanmaraş) Asker-sivil bütün yetkililer lütfen gazimize sahip çıkalım. Bir otomobili var diye gazimizi yeşil kart mağduru etmeyin.

KAÇAK BERBERLER
Sancaktepe Yenidoğan'da çok sayıda kaçak berber açıldı. Belde belediyesine bildirmemize rağmen bu konunun önüne geçilmedi. İlçe olunca belediyesi soruna el atar diye sevindik, ama maalesef şimdi de olaya siyasi olarak bakılıyor. Kaçak dükkanlara hiç bir şekilde karışılmıyor. Sebebi ise seçimde oy korkusu. Vergisini veren berber esnafı şimdi o kadar zorda ki bunu Sancaktepe Belediyesi görmemezlikten geliyor. İlçede, 10-20 ruhsatlı berber varsa, 60 ila 80 arası kaçak olarak çalışıyor. Ellerinde berber olduğuna dair hiç bir belgeleri yok. Bazı caddelerde 20 metre ara ile bir sürü berber var. (Kuaför Hasan)

BORUYU DELDİLER
Belediyeler ve belediyelere bağlı iktisadi teşekkül halinde yapılandırılan birçok kurum, işleri kendi yapmak yerine taşeron firmalara veriyor. Çoğu zaman hem kamuya yük olmaması, hem daha verimli çalışmaları gibi olumlu yönleri fazla bulunan bu uygulama, sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Taşeron şirketlerin ve müteahhit firmaların denetimden uzak çalışmaları vatandaşları mağdur ediyor. Sultangazi Belediyesi yanındaki sokakta Telekom tarafından yapılan kazı çalışmasında İSKİ şebeke borularına zarar verince mahalleyi su bastı.

Tırlardan geçilmiyor
Darıca'da TIR'lar caddelere ve sokaklara park ediyor. Evimize gidemez olduk. Otomobille bile bazı sokaklardan geçemiyoruz. Evlerimizin önüne park ediyorlar. Yetkililerden bir çözüm bekliyoruz. (Darıcalılar)

E-5 kapkaranlık
E-5 Haramidere Parseller mevkiinde ışıklar yanmıyor. Gece zifiri karanlıkta trafik yoğun olarak seyrediyor. Burada yol zaten virajlı. Yan yollara sapaklar da var. Kaza olması an meselesi. Kaza olunca mı yanacak lambalar merak ediyorum. (Vatandaş)

Lambaları söndürün
Ümraniye Armağanevler Mahallesi Havuz Sokak'ta lambalar sürekli yanıp sönüyor. AYEDAŞ yetkilileri sokak sakinleri olarak gözlerimizin bozulmasına az kaldı. Hırsızlık olayları arttı. Tam karanlık olsa bundan daha iyi olur. (Sokak sakinleri)