Tatil günleri son anda mı belli oluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2009 Güncelleme 30 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

"Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir" diye bir deyim var Türkçemizde. Ama 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü resmi dairelerin tatil olduğunu bilmeyenler de var. Ve 28 Ekim günü öğleden sonrasının da bu tatil kapsamı içinde olduğunu da bilmiyorlar. O kadar bilmiyorlar ki 3 ay önce MR çektirmek için gün alan kişilere 28 Ekim saat 14.00'de randevu da veriyorlar. Hastanelere randevu saatinde giden vatandaşlar da özel güvenlik görevlilerinden başka kimseyi bulamıyor.

Hasta uyarıyor
Şişli Etfal Hastanesi'nden böyle bir randevu alan K.T., tarihi görünce, o günün tatil olabileceğini düşünerek, tekrar tekrar sorduğunu, "Sen saatinde randevuna gel. Hiç merak etme, biz tatilde değiliz" diye cevap aldığını söylüyor. Ama K.T. yalnız değil o saatte. Onlarca hasta daha gelip derdine derman arıyor ama nafile. Başhekimler pazartesi günü bir araştırma yapsınlar. 28 Ekim öğleden sonraya kaç kişiye randevu verilmiş. Yoksa önceki gün öğleden sonranın tatil olduğu son anda mı belli oldu. Sağlık ciddiyet ister beyler. Ve vatandaşa da saygı.

KÖSTEBEK Mİ GEÇTİ
Halk arasında 'seçim asfaltı' diye isim takılan bir yol çalışması vardır. Zemini hazırlanmadan, birkaç parmak kalınlığında dökülen asfalt, birkaç ay sonra yolları eskisinden daha kötü hale getirir. Açılan çukurlar, toprakla da kapatılmadığı için derinleştikçe derinleşir gider. Bu çalışma genellikle köy yollarında yapılır, seçimler arefesinde... Eyüp Belediyesi'nin eski Başkanı Ahmet Genç'in Rami Kışla Caddesi'ne yaptırdığı yaya kaldırımları da seçim asfaltları gibi. Yaya kaldırımlarına döşenen parkeler, köstebek istilasına uğrayan tarlayı andırıyor. Kışın yaklaştığı şu günlerde yol çalışması yapmak uygun mu bilmiyoruz. Ama vatandaşlar Eyüp'ün yeni Başkanı İsmail Kavuncu'nun Kışla Caddesi'ndeki manzarayı görmesini istiyor.

ANLAŞMAYA UYMUYOR
Sivas İl Özel İdaresi'nde çalışıyorum. Halk Bankası'nın Zara Şubesi'nden kredi kullandım. Bir süre ödeme zorluğu çekince banka tarafından icraya verildim. İcra sonunda banka ile borcumu yeniden yapılandırmak üzere anlaşma yaptım. Ancak, banka anlaşmaya uymayarak benim ikramiyelerime de el koymaya başladı. Şimdi ciddi bir geçim sıkıntısı içine girdim." (Burhan Tektel) Müdür bey, paranızı alıyorsunuz. Ama ona da bir geçim şansı tanımanız gerekiyor değil mi?

BİTLİS'TE ÇÖPLER TOPLANMIYOR
Bitlis'te biriken çöpler vatandaşların tepkisine neden oluyor. İnönü Mahallesi'nde günlerdir çöpleri toplanmayan mahalle sakinleri belediyenin duyarlı davranmasını istiyor. Mahallede günlerdir çöp ve hafriyatın alınmadığını belirten Ümit Atik adlı mahalle sakini, çöplerin hem sağlığı tehdit ettiğini hem de kötü görünüme neden olduğunu söylüyor. Atik, "Belediyeden çöplerin kaldırılmasını istiyoruz" diyor.

12 saat mesai
Bir özel güvenlik görevlisi çalışma arkadaşları adına soruyor. "Bizler 12 saat mesai yapıyoruz. Asgari ücretin biraz üzerinde de maaş alıyoruz. Mesailerimiz bize verilmiyor. Çalışma Bakanlığı yetkilileri neden bir kontrol yapmıyor?" Y.U.

Bayrak nerede?
İstanbul Acıbadem'deki Türk Telekom Anadolu Yakası Bölge Müdürlüğü her bayramda bütün cephesini kaplayan büyük bir bayrak asardı. Ancak, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı'nda bu bayrağı göremiyoruz. Neden? (Mahalleli)

İnanmıyorum
SMS ile bize ulaşan bir emekli; "Siz emekli maaşlarında ayarlama yapılacağına inanıyor musunuz? Ben inanmıyorum. Bugüne kadar bu konuda o kadar çok konuşan oldu. Hiçbiri sözünde durmadı."