1 liralık kıyafetler kapanın elinde kaldı

İstanbul İkitelli'de kapılarını yüzde 70 indirimle açan MOL mağazası adeta talan edildi. 1 liralık kıyafetlerden almak isteyen 52 bin kişi birbiriyle yarıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2009 Güncelleme 11 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Adını 'Merter, Osmanbey ve Laleli' semtlerinin baş harflerinden alan MOL'ün 13'üncü mağazası İstanbul İkitelli Deposite Outlet'te açıldı. '9 TL'ye tüm aile giyinecek' sloganıyla yüzde 70 indirimle kapılarını açan mağazada; 1 adet bayan takım elbise 3 TL, 1 adet erkek takım elbise 3 TL, 1 adet gömlek 1 TL, 1 adet kıravat 1 TL, 1 adet pantolon 1 TL ve 1 adet t-shirt 10 kuruş gibi şok fiyatlarla satışa sunuldu. "Türk malı kullanmaya söz veriyorum" diyerek mağazadan alışveriş yapan binlerce kişi, yaklaşık yarım saat içinde tüm rafları boşalttı. Ucuz kıyafetlerden almak için adeta birbirleriyle yarışan vatandaşlar, ürünleri çuvallara doldurarak evlerine götürdü.

Kayıt yaptırdılar
İstanbul' un yanı sıra aynı gün Ankara Via/Life AVM içindeki MOL mağazasında da yapılan kampanya kapsamında toplam 100 bin adete yakın ürün kapışıldı. Açılışta izdiham yüzününden alışveriş yapamayan ziyaretçiler, daha sonra aynı fiyatlarla istedikleri ürünü almak için kayıt yaptırdı. MOL İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, ürünlerinin dünya standartlarında ve yüzde 100 sağlıklı olduğunu söyledi. Özdemir, "Pahalı ve kalitesiz giyinmeye mola verin" dedi.

'Sektör canlanacak'
MOL İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, kriz ortamında bu kampanyalarla vatandaşlara destek olmak istediklerini söyledi. Özdemir, "Türk tekstilinin tüm ithal ürünlere meydan okuması niteliğindeki kampanyamızın perakende sektörüne hareketlilik getireceğini ümit ediyouz" dedi.