YÖKDİL yarın yapılacak mı yoksa iptal mi edildi? 2022 YÖKDİL/1 sınavı ne zaman gerçekleşecek, ertelendi mi? ÖSYM açıklaması...

Akşam saatlerinde yoğun bir şekilde YÖKDİL yarın yapılacak mı yoksa iptal mi edildi sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Ülke genelinde görülen kar yağışı ulaşımı, günlük hayatı olumsuz etkilediği için gözler yarın gerçekleşecek olan YÖKDİL sınavına çevrildi ve konuyla ilgili ÖSYM’den erteleme haberi gelip gelmediğini merak edenler araştırmalarını hızlandırdı. Peki 2022 YÖKDİL/1 sınavı ne zaman gerçekleşecek, ertelendi mi?

Giriş Tarihi 12 Mart 2022, 22:00 Güncelleme 12 Mart 2022, 22:00
YÖKDİL yarın yapılacak mı yoksa iptal mi edildi? 2022 YÖKDİL/1 sınavı ne zaman gerçekleşecek, ertelendi mi? ÖSYM açıklaması...

İÇİNDEKİLER

YÖKDİL yarın yapılacak mı yoksa iptal mi edildi? 2022 YÖKDİL/1 sınavı ne zaman gerçekleşecek, ertelendi mi? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor. Peki Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'ndan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022-YÖKDİL/1) hakkında ertelenme, iptal açıklaması geldi mi?

YÖKDİL İPTAL Mİ EDİLDİ, ERTELENDİ Mİ?

YÖKDİL'e girecek olan adaylar, son duyuruları takip ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022-YÖKDİL/1) 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek.

Kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilince adaylar sınavların da ertelenip ertelenmediğini sorguluyor. ÖSYM'den YÖKDİL'in iptal edileceğine ilişkin bilgi gelmedi.

2022 YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022-YÖKDİL/1) 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek.

Saat 10.15'te başlayacak sınav için adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Adaylara, 80 soru yöneltilecek ve soruları cevaplamaları için 180 dakika süre verilecek

YÖKDİL SINAVI NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir. YÖKDİL sınavı senede 2 ya da 3 defa yapılmaktadır. Sınavla ilgili herhangi bir giriş sınırlaması yoktur. YÖKDİL sınavı 30 ilde, toplam 35 sınav merkezinde gerçekleştirilmektedir. Adaylara, çoktan seçmeli ve 5 cevap şıklı 80 adet soru sorulmakta ve 180 dakika (üç saat) sınav süresi verilir.

KİMLER YÖKDİL SINAVINA GİREBİLİR?

YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir.