Üniversitelerde yarıyıl tatili kaç gün? Üniversitelerde yarıyıl tatili var mı, ne zaman? 2023-2024 YÖK hazırlık, ön lisans, lisans...

MEB'e bağlı okullarda yarıyıl tatili 22 Ocak'ta başlayacak. Milyonlarca anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi hafta sonu dahil toplam 16 gün tatil yapacak. Üniversite öğrencileri de ''Üniversitelerde yarıyıl tatili var mı, ne zaman? Üniversitelerde yarıyıl tatili kaç gün?'' sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 05 Aralık 2023, 14:52 Güncelleme 05 Aralık 2023, 14:52
Üniversitelerde yarıyıl tatili kaç gün? Üniversitelerde yarıyıl tatili var mı, ne zaman? 2023-2024 YÖK hazırlık, ön lisans, lisans...

İÇİNDEKİLER

Üniversitelerde yarıyıl tatili var mı, ne zaman? Üniversitelerde yarıyıl tatili kaç gün? soruları yüzbinlerce üniversite öğrencisinin gündeminde yer alıyor. Üniversitelerde yeni eğitim-öğretim yılı Eylül ayında başladı. Vizelerini bitiren öğrenciler final öncesi kısa bir tatil yaptı. Vizelerden sonra birçok üniversitede öğrenciler kısa bir süre dinlenme fırsatı bulabiliyor. Gözler şimdi finallerde. Finaller sonrası üniversiteler yarıyıl tatiline girecek mi merak ediliyor.

ÜNİVERSİTELERDE YARIYIL TATİLİ VAR MI, NE ZAMAN, KAÇ GÜN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde yarıyıl tatilinin 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacağını duyurdu.

Üniversitelerde de final sınavlarının tamamlanmasının ardından ilk dönem sömestr tatilinin başlaması bekleniyor. Ancak tatil takvimi her üniversiteye göre farklılık gösterecek.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN KAPANACAK?

Üniversitelerde eğitim öğretim yılı takvimi farklıdır. Her fakülte sınavlarını farklı tarihlerde yaptığından üniversitelerin kapanma tarihi de okuldan okula değişiklik göstermektedir.

Üniversitelerin kapanış tarihi her üniversitede farklı olmakla beraber çoğu fakültenin 2022-2023 akademik takvimine göre dersler Haziran ayının ortalarına doğru sona eriyor.