Son hafta okula gitmek zorunlu mu, yoklama alınır mı? E-okul devamsızlık ne zaman kapanıyor? Okulun son haftası devamsızlık yazılır mı?

Okulların kapanmasına kısa bir süre kala 'Son hafta okula gitmek zorunlu mu, yoklama alınır mı? E-okul devamsızlık ne zaman kapanıyor? Okulun son haftası devamsızlık yazılır mı?' soruları öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. İşte konuya ilişkin tüm bilgiler...

Giriş Tarihi 16 Ocak 2023, 11:26 Güncelleme 20 Ocak 2023, 09:58
Son hafta okula gitmek zorunlu mu, yoklama alınır mı? E-okul devamsızlık ne zaman kapanıyor? Okulun son haftası devamsızlık yazılır mı?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca öğrenci MEB takvimine göre 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında yarıyıl tatili yapacak. Peki Son hafta okula gitmek zorunlu mu, yoklama alınır mı? E-okul devamsızlık ne zaman kapanıyor? Okulun son haftası devamsızlık yazılır mı?

SON HAFTA OKULA GITMEK ZORUNLU MU, YOKLAMA ALINIR MI?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, özellikle devamsızlık problemi yaşayan öğrenciler için sık sık okulun son gününe kadar devam etme uyarısı yapılıyor.

Öte yandan okullarda son hafta yoklama alınıp alınmadığı yönünde kesin bilgi için okul yönetimleri ile görüşebilirsiniz.

E OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR?

E-Okul karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek. Öğrenciler tarafından karneler için not girişinin tamamlanmasını nitelemek için kullanılan E-Okul ekranın kapanması ise artık gerçekleşmemektedir.

Karne gününe kadar E Okul ekranı açık kalmaktadır. Ancak not girişlerinin karnelerin veriliş tarihinden birkaç gün önce kapatılması bekleniyor.

2022- 2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TATİL TAKVİMİ

Yarıyıl tatili: 23 Ocak-3 Şubat 2023

İkinci ara tatil: 17-20 Nisan 2023

Yaz tatili: 16 Haziran 2023