Son dakika: Okullar tatil mi olacak? Üniversite, lise, ortaokul, ilkokul kapanacak mı? Yüz yüze eğitim bitti mi?

Yüz yüze eğitimde son durum gündemde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilokul ortaokul ve lise öğrencilerinin "Okullar tatil olacak mı?" sorusuna yanıt verdi. Koronavirüs vaka sayılarındaki kritik artışla beraber okullarda yüz yüze eğitimin devam edip etmeyeceği merak konusuydu. 6 Eylül'de ortaöğretim, 13 Eylül'de de yükseköğretim öğrencileri sınıflarda derslerine başlamıştı. Yüz yüze eğitim haftalardır devam ederken sürekli okulların kapanacağı yönünde iddialar ortaya atılıyordu. Bakan Özer son noktayı koydu ve net konuştu. YÖK'ten de üniversitelerdeki yüz yüze eğitimdeki son durum hakkında açıklama yapıldı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 16 Ekim 2021, 11:09 Güncelleme 16 Ekim 2021, 11:09
Son dakika: Okullar tatil mi olacak? Üniversite, lise, ortaokul, ilkokul kapanacak mı? Yüz yüze eğitim bitti mi?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencisi, velileri ve öğretmenleri okullarda yüz yüze eğitimin sona erip ermeyeceğini merak ediyordu. Beklenen açıklama bakanlıktan geldi. İşte sıklıkla araştırılan Okullar tatil mi olacak? Yüz yüze eğitim bitti mi? Üniversite, lise, ortaokul, ilkokul kapanacak mı? sorularının cevapları.

OKULLAR TATİL OLACAK MI SON DAKİKA?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son açıklamasında, ''Okullar tatil olmayacak." dedi.

Depreme karşı yenilenen Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yeniden hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen törene katılan Bakan Özer törende öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Özer okul bahçesinde çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu sırada pandemi nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak eden öğrenciler, Bakan Özer'e, "Okullar Tatil Olacak Mı?" şeklinde bir soru yöneltti. Bakan Özer de sınıflarının penceresinden kendisine soru yönelten öğrencilere, "Okullar tatil olmayacak." diye seslendi.

ÜNİVERSİTELERDE SON DURUM NEDİR?

13 Eylül'de yüzbinlerce üniversite öğrencisi okullarının yolunu tuttu. Fakültelerin kapanmasına ilişkin yer alan iddialar üzerine YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından şu açıklamalarda bulunmuştu;

''Üniversitelerin yerleşkelerinde gerekli tedbirler alınmıştır. Yüz yüze eğitim ve Kovid-19 tedbirlerine yönelik kararlar üniversitelerle paylaşıldı. Bu kararların başında hibrit veya harmanlanmış veya karma tabir edilen öğretim usullerinin üniversiteler tarafından kullanılabileceğini karara bağlamış bulunuyoruz. Üniversitelerimiz, harmanlanmış modelle birlikte yüz yüze ders yapma imkanının yanı sıra YÖK'ün aldığı kararla derslerin yüzde 40'ını çevrim içi yapabilme yetkisine haizdir. Üniversitelerimizin her biri bu konuda gerekli çalışmayı tamamlamıştır. Yani üniversitelerimiz şu anda hangi derslerini yüze yüze, hangi derslerini online olarak yapacağını belirlemiş ve kendi kamuoyuyla paylaşmış bulunmaktadır."

Özvar, üniversiteler açısından önemli hususlardan birinin gençlerin aşı olması olduğuna işaret ederek, "Yükseköğretim Kurulu Başkanı olarak üniversitelerimizde yüz yüze eğitime gelecek öğrenci kardeşlerimden, benim gelecekteki meslektaşlarımızdan istirhamım, ricam aşı olmalıdır. Ben de onlara bu vesileyle aşı olmalarını tavsiye ediyorum ve öneriyorum." diye konuşmuştu.