MEB'den yeni karar, süresi uzatılıyor! Anaokulu hariç 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. sınıflar bundan böyle...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenci ve velilerin heyecanla beklediği ara tatil uygulamasına ilişkin yeni kararlarını açıklamaya hazırlanıyor. Her seferinde bir hafta süren ara tatil uygulamasının devam edip etmeyeceği, milyonlarca öğrenci ve veli tarafından merak konusu haline geldi. MEB'in ara tatil kararıyla ilgili detaylar yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Veliler ise çocuklarının eğitim süreci ve dinlenme ihtiyaçları doğrultusunda MEB'in alacağı kararı büyük bir önemle takip ediyor.

Giriş Tarihi 15 Şubat 2024, 08:33 Güncelleme 15 Şubat 2024, 08:33
MEB’den yeni karar, süresi uzatılıyor! Anaokulu hariç 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. sınıflar bundan böyle...

İÇİNDEKİLER

MEB'in öğrenci ve velilere yönelik ara tatil kararı, her yıl olduğu gibi büyük bir merakla bekleniyor. Özellikle öğrenciler bu tatilin sürüp sürmeyeceğini ve olası değişiklikleri öğrenmek için adeta nefeslerini tutmuş durumda. Veliler ise çocuklarının eğitim sürecine dair alınacak kararları yakından takip ediyor.

FLAŞ KARAR

Ulaşılan son bilgilere göre, Kasım ve Nisan aylarında gerçekleştirilen birer haftalık ara tatillerin devam etmesine karar verildi. Bu uygulama eğitim sisteminde önemli bir yere sahip olmaya devam edecek.

MEB, eğitim-öğretim yapılan iş günlerini uzatma yolunda önemli bir adım atıyor. Mevcutta 180 gün olan eğitim iş günü sayısı, öğrencilerin yılda 200 gün okula gitmelerini sağlayacak şekilde artırılacak.

Bu değişiklik 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'ndan itibaren uygulanmaya başlanacak.

YAZ TATİLİ SÜRESİNDE DÜZENLEME

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, yaz tatili süresinde de bir kısalma olması bekleniyor. Türkiye'de yaz tatilinin süresi, ara tatil uygulamalarıyla birlikte zaten 13 haftadan 11 haftaya düşmüştü.

Günümüzde pek çok ülkede öğrenciler yılda 190 ile 220 gün arasında okula gidiyor. Türkiye'de yapılacak bu değişiklikle, eğitim süresinin uzatılması ve böylece eğitim kalitesinin artırılması amaçlanıyor.

Bu değişiklikler hem velileri hem de öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Ara tatillerin devam etmesi öğrencilere dönem içinde nefes alma fırsatı sunarken eğitim günlerinin artırılması öğrencilerin daha fazla öğrenme fırsatı bulmasına olanak tanıyacak.