E-Devlet GSB KYK yurt başvuru ekranı! KYK yurt başvuruları başladı mı, ücreti ne kadar, kaç TL 2023? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler KYK yurt başvurularına çevrildi. ''KYK yurt başvuruları başladı mı, ücreti ne kadar, kaç TL 2023? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? '' soruları internet arama motorlarında yoğun olarak araştırılan konular arasında yer alıyor. YKS'nin tamamlanmasıyla üniversiteye ilk kez başlayacak öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri güncel yurt fiyatlarını öğrenmek istiyor. Gençlik ve Spor Bakanı Bak'tan son dakika açıklama geldi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023, 11:26 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 11:26
E-Devlet GSB KYK yurt başvuru ekranı! KYK yurt başvuruları başladı mı, ücreti ne kadar, kaç TL 2023? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

KYK yurt fiyatları ve başvuru tarihleri okulların açılmasına az bir süre gündeme geldi. Milyonlarca öğrenci KYK yurt başvurularının ne zaman başlayacağını, ücretlerinin ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Peki KYK yurt başvuruları başladı mı, ücreti ne kadar, kaç TL 2023? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt fiyatlarına zam geldi mi? İşte GSB e-Devlet yurt başvuru ekranı ve diğer detaylar...

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Son dakika... Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ''Yurt başvuruları başladı, başvurular 2 Eylül 23:59 tarihinde sona erecek'' açıklamasında bulundu.

KYK YURTLARINDA ÜCRERSİZ BARINMA HAKKI OLAN ÖĞRENCİLER

Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri,

Gazi ve gazi çocukları,

Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler,

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar,

Devlet koruması altında olanlar,

Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.

KYK YURT VE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt ve burs başvuruları belirlenen takvim doğrultusunda e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle birlikte gerçekleştiriliyor.

Ara sınıflar başvuru yapabiliyor. Burs/kredi başvuruları internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden birlikte alınmaktadır.

KYK E-DEVLET YURT BAŞVURU EKRANI

KYK YURT ÜCRETLERİ 2023-2024 NE KADAR, KAÇ TL?

KYK yurt ücretleri geçtiğimiz yıl 250 ile 450 lira arasında değişiyordu. Bu yıl ücretlerin ne kadar olacağı ise henüz bilinmiyor.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği KYK burs ve kredi başvuruları geçtiğimiz eğitim döneminde 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında alınmıştı.

Bu yılki başvuruların da ÖSYM'in yapacağı yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ekim ayı sonunda veya Kasım ayı başında yapılması bekleniyor.