Gözler MEB'de! Ocak ayı LGS örnek sorular listesi yayımlandı mı? 2020 LGS ne zaman?

Ocak ayı LGS örnek sorular listesi öğrencilerin gündeminde. 2020 LGS sınavına hazırlanan öğrenciler, MEB'in yayımladığı örnek sorular ile hazırlıklarına devam ediyor. Gözler MEB'den gelecek müjdeli haber çevrildi. Ekim ayında başlayarak her ay yayımlanan örnek soruların Ocak ayı listesi bekleniyor. Peki, Ocak ayı LGS örnek sorular yayımlandı mı? 2020 LGS sınavı ne zaman yapılacak?

Giriş Tarihi 22 Ocak 2020, 09:29 Güncelleme 22 Ocak 2020, 09:47
Gözler MEB’de! Ocak ayı LGS örnek sorular listesi yayımlandı mı? 2020 LGS ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Ocak ayı LGS örnek sorular yayımlandı mı? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2020 yılında yapılacak Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) geri sayım başladı. Sınava hazırlıklarına başlayan öğrenciler örnek sorular listesini görüntülemek istiyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınava hazırlık aşaması kapsamında öğrencilerin işini kolaylaştırmak amacıyla her ay yayımlanan örnek soruların Ocak ayı listesi bekleniyor. Peki, Ocak ayı LGS örnek sorular yayımlandı mı? 2020 LGS sınavı ne zaman yapılacak? İşte cevaplar...

OCAK AYI LGS ÖRNEK SORULAR YAYINLANDI MI?

MEB tarafından öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde kolaylık sağlamak için yayımlanan örnek sorular listesinin ilki ekim ayında paylaşıldı. Öğrenciler dördüncü örnek sorular olan Ocak ayı listesini bekliyor. Ancak Ocak ayı örnek soruları henüz yayımlanmadı. Liste yayımlanır yayımlanmaz haberimizin içeriğinde yer alacak.

2020 LGS NE ZAMAN?

TEOG'un kaldırılmasının ardından ilk defa 2017 yılında uygulanan LGS sınavının 2020 yılında hangi tarihte yapılacağı belli oldu. MEB yaptığı açıklama ile birlikte, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacağını bildirdi.

Sınavda, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınacak. Aynı gün yapılacak ve iki bölüm halinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak.

ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI HER AY YAYIMLANACAK

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2019 yılında öğrencilere yardımcı olmak için örnek soru kitapçıkları yayımlamıştı.Öğrenci, veliler ve okullar tarafından memnuniyetle karşılanan bu yeni uygulamaya, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu yıl da her ay örnek soru kitapçığı yayımlayarak devam edecek.