e-Okul Yetenek sınavı sonuçları sorgulama! MEB meb.gov.tr Yetenek sınav sonuçlarına nasıl bakılır? Güzel sanatlar, Anadolu imam hatip...

Yetenek sınavı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak sorusu gündemde sıkça araştırılır oldu. Güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile mûsikî, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor projesi/programı uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9'uncu sınıflarına öğrenci almak için yetenek sınavı başvuruları tamamlandı. Öğrenciler sonuçlarına e-Okul Sistemi üzerinden bakabilecek. İşte MEB Yetenek sınavı sonuçları sorgulama ekranı.

Giriş Tarihi 17 Temmuz 2023, 18:08 Güncelleme 18 Temmuz 2023, 15:39
e-Okul Yetenek sınavı sonuçları sorgulama! MEB meb.gov.tr Yetenek sınav sonuçlarına nasıl bakılır? Güzel sanatlar, Anadolu imam hatip...

İÇİNDEKİLER

MEB e-Okul yetenek sınav sonuçları hakkında araştırmalar hızlandı. Peki MEB Yetenek sınavı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? e-Okul meb.gov.tr Yetenek sınav sonuçlarına nasıl bakılır? Güzel sanatlar lisesi, Spor liseleri, Anadolu imam hatip...

MEB YETENEK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yetenek sınavı sonuçları 17 Temmuz 2023 Pazartesi günü açıklandı. Sonuçlar E-OKUL sistemi üzerinden ilan edildi. Aşağıdaki link üzerinden sorgulama yapabilirsiniz.

E-OKUL YETENEK SINAV SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KESİN KAYIT SÜRECİ

Merkezî yerleştirme sonucunda asıl listeden kayıt hakkı kazananlar, 17-19 Temmuz tarihleri arasında kesin kayıtlarını yaptıracak. Boş kalan kontenjanlar için merkezî birinci yerleştirme sonuçlarına göre asıl ve yedek listeler 19 Temmuz'da ilan edilecek, kayıtlar 20 Temmuz'da yapılacak. İkinci yerleştirme sonuçlarına göre asıl ve yedek listeler ise 20 Temmuz'da açıklanacak ve kesin kayıtları 21 Temmuz'da yapılacak.

EK YERLEŞTİRME TAKVİMİ

Ek yerleştirme sürecinde boş kalan kontenjanlar 7 Ağustos'ta ilan edilecek. Bu kapsamda tercihler 7-11 Ağustos'ta alınacak, 14 Ağustos'ta da boş kontenjanlara yerleştirme sonuçları açıklanacak.

SÜREÇ E-OKULDAN TAKİP EDİLECEK

Deprem bölgesine tanınan kontenjan kapsamındaki öğrenciler ve "çocuklar için özel gereksinim raporu (ÇÖZGER)" kapsamındaki öğrenciler ise okul müdürlüklerince kendilerinden istenen belgelerle birlikte kayıt yaptıracakları okula giderek işlemlerini gerçekleştirecek. Süreçler, E-Okul üzerinden takip edilecek.

KESİN KAYIT EVRAKLARI

1- T.C. Kimlik Kartı

2- Kesin Kayıt Dilekçesi (Okuldan alınacaktır)

3- Okul-Veli-Öğrenci Sözleşmesi (Okuldan alınacaktır)

4- 2 Top Fotokopi Kağıdı

5- 1 Adet Büyük Boy Dosya Klasörü

6- 1 Paket Telli Dosya

7- 1 Paket Şeffaf Dosya