DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 DGS tercihleri ne zaman başlayacak?

30 Haziran tarihinde gerçekleştirilen DGS'nin sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. ÖSYM tarafından sınavın ardından soru ve cevapların bir kısmı erişime açıldı. Şimdi binlerce öğrenci sonuçların açıklanacağı tarihi beklemeye başladı. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 DGS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte DGS'ye dair detaylar...

Giriş Tarihi 04 Temmuz 2019, 00:37 Güncelleme 04 Temmuz 2019, 00:37
DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 DGS tercihleri ne zaman başlayacak?

İÇİNDEKİLER

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu şu sıralar merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. DGS'ye katılan adaylar şimdi merakla sonuçları bekliyor. Binlerce kişi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen DGS'nin sonuçlarının açıklanacağı tarihe kilitlendi. Peki, 2019 DGS tercih dönemi ne zaman başlayacak?

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre DGS sonuçları 25 Temmuz 2019 tarihinde erişime açılacak. Sonuçlara ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden ulaşılabilecek. Öğrenciler, 25 Temmuz itibarıyla T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra sonuçlarını görüntüleyebilecekler.

DGS TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih kılavuzu yayımlanacak. Tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından tercih dönemi tarihlerinin açıklanması bekleniyor.

DGS SORU VE CEVAPLARI

ÖSYM tarafından DGS soruları ve cevapları ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"30 Haziran 2019 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavının (2019-DGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının % 10'u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 30 Haziran 2019 tarihinde saat 14.10'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz."

DGS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ