Bursa, Manisa, Zonguldak, Tekirdağ'da okullar tatil mi? 29 Kasım bugün hangi illerde kar tatili var? MEB - Valilik son dakika...

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde etkili olan sağanak ve kar yağışı, birçok öğrenci ve veliyi heyecanlandırdı. 29 Kasım 2023 tarihinde okulların tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. Ülke genelindeki valilikler, olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceğine dair son dakika açıklamalarını bekliyor. Birçok ilde kar kalınlığının artmasıyla birlikte, öğrenciler ve veliler, valiliklerden gelecek olan kar tatili açıklamalarını takip ediyor.

Giriş Tarihi 29 Kasım 2023, 06:49 Güncelleme 29 Kasım 2023, 07:10
Bursa, Manisa, Zonguldak, Tekirdağ’da okullar tatil mi? 29 Kasım bugün hangi illerde kar tatili var? MEB - Valilik son dakika...

İÇİNDEKİLER

Kar yağışının şiddetli olduğu bölgelerde, güvenliği sağlamak adına okulların tatil edilmesi gündeme geldi. Peki, Bursa, Manisa, Zonguldak, Tekirdağ'da okullar tatil mi? 29 Kasım bugün hangi illerde kar tatili var? İşte konu hakkında detaylar...

O İLDE OKULLAR TATİL

Bursa'da kuvvetli fırtına sebebiyle Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Gürsu ve Kestel ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel ve Gürsu ilçelerimizde 29 Kasım Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 29 Kasım'da idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verdi.

26 İL İÇİN SARI VE 1 İL İÇİN TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 27 Kasım bugün için 26 il için sarı ve 1 il için turuncu kodlu uyarı yapıldı. Sarı kodlu uyarı alan 26 il şu şekilde;

Adana, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Kastamonu, Malatya, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır ve Düzce için sarı kodlu uyarı yapılırken Hatay için turuncu kodlu fırtına uyarısı yapıldı.

HAFTALIK HAVA DURUMU TAHMİNİNİ YAYINLADI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan haftalık hava durumu raporuna göre; Mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren artarak mevsim normalleri civarına yükseleceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde görülecek yağışların yüksek ve dağlık kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın güneyli yönlerden Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun batı ve kuzeydoğusunda kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat hamleli 80-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.