Başkan Erdoğan ve Emine Erdoğan'dan toplu açılış... "Kütüphanesiz Okul Kalmasın"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sürdürülen seferberlik büyümeye devam ediyor. Bu kapsamda güncellenen veya yeniden yapılan kütüphanelerin kitap ihtiyaçlarının karşılanması için "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi başlatıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında 16 bin 361 kütüphanenin toplu açılışını yapacak.

Giriş Tarihi 16 Haziran 2022, 09:58 Güncelleme 16 Haziran 2022, 10:15
Başkan Erdoğan ve Emine Erdoğan’dan toplu açılış... Kütüphanesiz Okul Kalmasın

İÇİNDEKİLER

Eğitimde fırsat eşitliğini artırmak, öğrencilerin kitaba rahatça erişmesini sağlamak için kütüphanesi olmayan okullara yeni kütüphane yapılıyor, okullardaki mevcut kütüphaneler ise yenileniyor.

Emine Erdoğan'ın himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sürdürülen seferberlik büyümeye devam ediyor. Bu kapsamda güncellenen veya yeniden yapılan kütüphanelerin kitap ihtiyaçlarının karşılanması için "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi başlatıldı.

AÇILIŞI BAŞKAN ERDOĞAN YAPACAK
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında 16 bin 361 kütüphanenin toplu açılışını yapacak.

Program, bugün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, proje kapsamında kütüphanesiz okul kalmayacağına, gerekli tüm kaynakların okullara aktarıldığına işaret etti. Bakan Özer, okuma kültürü kazandırarak öğrencilerin sorgulayan, araştıran, analitik düşünen ve bilgi üreten bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Emine Erdoğan, "81 ilimizde, hem kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kazandırılıyor hem de hâlihazırdaki kütüphane içerikleri zenginleştiriliyor" derken, her fırsatta kütüphanelerin eğitimin ve okulların kalbi olduğunu vurguluyor.

KİTAP DESTEĞİ BAKANLIKTAN
Okullardaki kütüphanelerin kitap ihtiyaçları Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca karşılanıyor. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, "Okullarda çocuklarımızın Yunus'u, Yahya Kemal'i, Ahmet Hamdi Tanpınar'ı, Osman Hamdi Bey'i, Münir Nurettin'i, Neşet Ertaş'ı, Turgut Cansever'i, Nuri Bilge Ceylan'ı tanımasını sağlayacağız" ifadesini kullandı.