AÖL sınav yerleri AÇIKLANDI! AÖL sınav giriş belgesi nereden, nasıl alınır? Açık lise sınav yeri sorgulama ekranı: aolweb.meb.gov.tr

AÖL sınav giriş belgeleri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavları 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde yapılacak. Sınava az bir süre kala öğrenciler sınav yerlerini öğrenmek istiyor. Sınav yerlerinin yer aldığı AÖL sınav giriş belgesine https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx ulaşılabilecek. Peki AÖL sınav giriş belgesi yayımlandı mı? AÖL sınav yerlerine nasıl bakılır, giriş belgesi nereden alınır?

Giriş Tarihi 19 Aralık 2023, 08:59 Güncelleme 19 Aralık 2023, 09:00
AÖL sınav yerleri AÇIKLANDI! AÖL sınav giriş belgesi nereden, nasıl alınır? Açık lise sınav yeri sorgulama ekranı: aolweb.meb.gov.tr

İÇİNDEKİLER

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem sınavları için geri sayım sürüyor. Sınav için son hazırlıklarını yapan öğrenciler bir yandan da giriş belgelerinin yayımlanıp yayımlanmadığını araştırıyor. AÖL 1. dönem sınavları 1. oturum 23 Aralık 2023 Cumartesi günü 10.00'da başlayacak. Öğrenciler son oturuma ise 24 Aralık 2023 Pazar günü girecek. Peki AÖL sınav giriş belgesi yayımlandı mı? AÖL 1. dönem sınav yerlerine nasıl bakılır, giriş belgesi nereden alınır? aolweb.meb.gov.tr.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI MI, NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

AÖL sınav giriş belgeleri 18 Aralık 2023 itibariyle erişime açıldı. Öğrenciler fotoğraflı sınav giriş belgelerini T.C. kimlik veya Öğrenci numarası ile https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden alabilecek.

Fotoğraflı sınav giriş belgeleri olmayan öğrenciler sınava giremeyecek. Bu durumda olan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için sınav tarihinden önce Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek fotoğrafını bilgi yönetim sistemine yükletmesi gerekiyor.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

Açık Öğretim Ortaokulu için sınav giriş belgesi ekranı

AÖL 1. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Açık Lise 1. dönem sınav tarihlerini duyurdu. Buna göre;

1. Oturum: 23 Aralık 2023 Cumartesi günü Türkiye saati ile 10.00'da,

2. Oturum: 23 Aralık 2023 Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.00'te,

3. Oturum: 24 Aralık 2023 Pazar günü Türkiye saati ile 10.00'da yapılacak.

AÖL SINAVLARI ONLİNE Mİ, YÜZ YÜZE Mİ YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, açık liselerdeki yeni düzenleme sonrasında gelinen son durumu paylaştı. Sınavların online değil yüz yüze yapılacağını belirten Tekin; "Açık lise ile ilgili uygulamaya baktık. An itibariyle bizim tanımladığımız meşru gerekçeler, sebeplerle açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısı çok azalmış durumda. Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran öğrenci var. Aldığımız tedbirin kamuoyunda pozitif karşılık bulduğunu ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze olacak." ifadelerini kullandı.