ALES/1 sınav sonuçları sorgulama nasıl yapılır? sonuc.osym.gov.tr ÖSYM, e-Devlet ALES sonuçlarına nasıl bakılır?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) /1'in sonuçları açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulayabilir. Peki, ALES/1 sınav sonuçları sorgulama nasıl yapılır? sonuc.osym.gov.tr ÖSYM, e-Devlet ALES sonuçlarına nasıl bakılır? İşte detaylar!

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2024, 15:06 Güncelleme 08 Mayıs 2024, 15:09
ALES/1 sınav sonuçları sorgulama nasıl yapılır? sonuc.osym.gov.tr ÖSYM, e-Devlet ALES sonuçlarına nasıl bakılır?

İÇİNDEKİLER

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen ALES/1 sınavının sonuçları açıklandı. Peki, ALES/1 sınav sonuçları sorgulama nasıl yapılır? sonuc.osym.gov.tr ÖSYM, e-Devlet ALES sonuçlarına nasıl bakılır? İşte haberin detayı!

ALES/1 SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2024-ALES/1 Sınav Sonuçları Açıklandı

21 Nisan 2024 tarihinde uygulanan 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (2024-ALES/1) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 08 Mayıs 2024 tarihinde saat 15.00'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI"

ALES/1 SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ALES SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.