🔔21 Mart Pazartesi okullar tatil mi? Pazartesi okul var mı? 📣 Valilik son dakika duyurular: İstanbul, Rize, Samsun, Trabzon, Kocaeli, Sakarya...

Valilik son dakika duyuruları yakından takip ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen uyarılar ardından 18 Mart Cuma günü İstanbul, Rize, Samsun, Trabzon, Kocaeli, Sakarya ve daha pek çok ilde okullar tatil edildi. Kar yağışlarının hafta sonu da devam etmesi bekleniyor. Hal bu tür olunca milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli Pazartesi de okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Peki Pazartesi okul var mı? 21 Mart Pazartesi okullar tatil mi?

Giriş Tarihi 21 Mart 2022, 07:00 Güncelleme 21 Mart 2022, 07:00
🔔21 Mart Pazartesi okullar tatil mi? Pazartesi okul var mı? 📣 Valilik son dakika duyurular: İstanbul, Rize, Samsun, Trabzon, Kocaeli, Sakarya...

İÇİNDEKİLER

Türkiye günlerdir kar yağışının etkisi altında. İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sıkı tedbirler aldıklarını duyurdu. Bu kapsamda motosikletlerin trafiğe çıkışı yasaklandı, en önemlisi de eğitime ara verildi. Yerlikaya'nın ardından bir çok il Valiliğinden peş peşe kar tatili duyuruları geldi. Bu haftanın bitmesiyle gözler Pazartesi gününe çevrildi. Peki Pazartesi okul var mı? 21 Mart Pazartesi okullar tatil mi? İstanbul, Rize, Samsun, Trabzon, Kocaeli, Sakarya'da kar tatili var mı? İşte Valilik son dakika duyuruları...

21 MART PAZARTESİ OKUL VAR MI?

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nce 18-20 Mart 2022 tarihleri arasında ilimize yönelik öngörülen olumsuz hava koşulları nedeniyle, Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurumlarımızla bugün Karla Mücadele Hazırlık Değerlendirme Toplantısı yapılmıştır. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden bu akşam saat 20.30'da alınan son meteorolojik verilere göre, 18 Mart 2022 Cuma gününden 21 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar; 1. İlimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarına, 2. Kur'an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında eğitim faaliyetlerine, 3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin faaliyetlerine, Ara verilmesi kararlaştırılmıştır. 4. 18 Mart 2022 Cuma günü Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personel idari izinli sayılacaktır. Saygıdeğer hemşerilerimizin karla mücadele konusunda alınan önlemlere verdikleri destek ve gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyoruz." denildi.

21 MART KAR TATİLİ OLAN İLLER!

DÜZCE'DE KAR NEDENİYLE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Düzce'de kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Vali Cevdet Atay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, meteorolojik verilere göre bölgede beklenen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle kent genelinde eğitim ve öğretime yarın bir gün ara verildiğini duyurdu.

Atay ayrıca, engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına karar verildiğini kaydetti.

AMASYA'DA TAŞIMALI EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Amasya'da kar yağışı nedeniyle il genelinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.
Amasya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada 21 Mart 2022 Pazartesi günü yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 1 ( bir) gün ara verildiği duyuruldu.

KARS'TA KAR NEDENİYLE YARIN EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kars'ta, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde devam eden kardan dolayı tüm okulların yarın tatil edildiği, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle kentteki 240 köye ulaşım sağlanamıyor.

BOLU'DA KAR NEDENİYLE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Bolu'da kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Vali Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşullarından dolayı il genelinde resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul ve ortaokullar, liseler, rehabilitasyon merkezleri, halk eğitimi merkezlerinde yarın eğitim öğretime ara verileceğini duyurdu.

Ümit, ayrıca, engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına karar verildiğini bildirdi.

ERZURUM'UN ÜÇ İLÇESİNDE KAR NEDENİYLE OKULLAR YARIN TATİL EDİLDİ

Erzurum'un Tortum, Pazaryolu ile İspir ilçelerinde yoğun kar ve tipi nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Kent genelinde etkili olan yoğun kar ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Tortum, Pazaryolu ve İspir ilçelerinde okullar yarın tatil edildi.

Ayrıca bu üç ilçedeki engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı öğrenildi.

KASTAMONU'NUN 9 İLÇESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında yaşanabilecek muhtemel olumsuzluklar sebebiyle Ağlı, Azdavay, Şenpazar, Doğanyurt, Seydiler, İnebolu, Küre ve Pınarbaşı ilçelerinde okulların tamamında, Cide ilçesinde ise taşımalı eğitime 21 Mart Pazartesi günü ara verildiği açıklandı.
Belirtilen ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personeller ise 1 gün idari izinli sayıldı.

SİİRT'İN PERVARİ İLÇESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ
Siirt'in Pervari ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime öğretime yarın ara verildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, ilçe genelinde kar yağışının yoğun şekilde etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Bu kapsamda ilçe genelinde 21 Mart Pazartesi günü için eğitim öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

GİRESUN'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Giresun'da 2 ilçede tüm, 9 ilçede de köy okullarında eğitim öğretime yarın ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Dereli ve Güce ilçelerinde tüm okullarda 21 Mart Pazartesi yüz yüze eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, merkez, Bulancak, Çanakçı, Doğankent, Espiye, Keşap, Piraziz, Tirebolu ev Yağlıdere ilçesinde köy okullarının yarın tatil edildiği, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin ise idari izinli sayılacağı ifade edildi.

ARDAHAN'DA KAR NEDENİYLE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Ardahan'da yoğun kar ve tipi nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, AA muhabirine, kent genelinde devam eden yoğun kar ve tipinin ulaşımı aksattığını söyledi.

Karın kent genelinde şiddetini arttırdığını belirten Bulut, "Bu yüzden il ve ilçelerdeki ilk ve orta dereceli tüm okullarda eğitime yarın ara verdik." dedi.

METEOROLOJİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

👉19 MART

👉20 MART

👉21 MART

👉22 MART

👉23 MART