Son dakika açıklandı! 2022 ÖSYM KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans yerleştirme sonuçları || KPSS 2022/2 TERCİH SONUÇ SORGULAMA || osym.gov.tr KPSS sonuçları..

KPSS 2022/2 tercih sonuçları adaylar tarafından merak ediliyordu. KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans tercih sonuçları bugün itibariyle açıklandı. Sorgulama işlemleri AİS üzerinden gerçekleştirilecek. İşte 2022 KPSS tercih sonuçları...

Giriş Tarihi 29 Aralık 2022, 14:41 Güncelleme 03 Ocak 2023, 16:07
Son dakika açıklandı! 2022 ÖSYM KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans yerleştirme sonuçları || KPSS 2022/2 TERCİH SONUÇ SORGULAMA || osym.gov.tr KPSS sonuçları..

İÇİNDEKİLER

Gelen son dakika bilgisiyle KPSS tercih sonuçlarının açıklandığını duyanlar konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. İşte KPSS tercih sonuçları...

KPSS TERCİH (YERLEŞTİRME) SONUÇLARI AÇIKLANDI

21-28 Aralık 2022 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2022/2 bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına, 3 Ocak 2023 tarihinde saat 15.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecektir.

ÖSYM SONUÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS TERCİH SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

KPSS yerleştirme sonuçları, her yıl olduğu gibi bu dönemde de AİS üzerinden erişime açıldı. ÖSYM internet adresinden adaylar sonuçlarını öğrenebilecek.

ÖSYM AİS'e giriş yapan adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile birlikte sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenebilecek. Sonuçlar ÖSYM'nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kurumlara elektronik ortamda teslim edilecek.

TERCİH YAPAN ADAYLAR DİKKAT

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.