Lise alan seçim sonuçlarına nereden, nasıl bakılır? E-okul alan ve dal seçimi sonuçları 2021 2022!

E-okul alan seçimi sonuçları lise öğrencilerinin gündeminde yer alıyor. Öğrenciler artık eskisi gibi 10. sınıfta alan seçimi yapmayacak. Yeni düzenlemeyle birlikte liseye girişte 9. sınıf itibariyle alan seçimi yapılabiliyor. 2021 yılında okulların yüz yüze eğtiime başlamasıyla lise alan seçimleri de yapıldı. Öğreciler şimdilerde alan seçim sonuçlarını araştırıyor. Peki lise alan ve dal seçimi sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Meslek lisesi 9. sınıf alan seçimi hangi tarihte açıklanacak? Alan seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte E-okul alan seçimi sonuçları sorgulama ekranı...

Giriş Tarihi 27 Eylül 2021, 09:07 Güncelleme 27 Eylül 2021, 09:08
Lise alan seçim sonuçlarına nereden, nasıl bakılır? E-okul alan ve dal seçimi sonuçları 2021 2022!

İÇİNDEKİLER

Liselerdeki yönetmeliğin değişmesinin ardından alan seçimleri artık 10. sınıfta değil 9. sınıfta yapılmaya başlandı. Bu yılda lise öğrencileri alan seçimlerini 18-23 Eylül tarihleri arasında tamamlandı. Gözler bu kez lise alan seçim sonuçların çevrildi. E-okul alan ve dal seçimi sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Meslek lisesi 9. sınıf alan seçimi hangi tarihte açıklanacak? Lise alan seçim sonuçlarına nereden, nasıl bakılır 2021 2022? şeklindeki soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) konuya ilişkin açıklamaları yakından takip ediliyor. Sonuçlar e -okul üzerinden açıklanacağından sonuçlarınızı da e-okul sisteminden öğrenebilirsiniz. İşte detaylar...

LİSE ALAN VE DAL SEÇİMİ SONUÇLARI 2021-2022 AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Lise alan ve dal seçim sonuçları 26 Eylül 2021 tarihinde açıklanacak. Öğrenciler e-Okul sistemi üzerinden sonuçlarını öğrenebilecek.

Öte yandan geçtiğimiz yıl alan seçimleri Eylül ayında yapılmış, yerleştirme sonuçları da e-Okul Sisteminden 2 Ekim 2020 tarihinde açıklanmıştı.

LİSE ALAN YERLEŞTİRME SONUÇLARINA NEREDEN, NASIL BAKILIR?

Anadolu Meslek Lisesi, alan seçimi yerleştirme sonuçları e-Okul üzerinden öğrenilebiliyor. Yerleştirme sonuçlarınızı e-Okul üzerinden T.C kimlik numaranız ve şifreleriniz ile sorgulayabilirsiniz.

E-OKUL ALAN SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DENİZCİLİK ALANI KESİN KAYIT TARİHLERİ!

Denizcilik meslek alanına ön yerleştirilmesi yapılan öğrencilerin "Gemiadamı Olur Sağlık Raporu"nu alması, yerleştirildiği okula raporun teslimi ve okul yönetimince e-Okul sistemine işlenerek öğrencinin Denizcilik alanına kesin kaydI 27 Eylül - 8 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak.

10 ve 11'İNCİ SINIF DAL YERLEŞTİRMELERİ HANGİ TARİHTE?

10 ve 11'inci sınıftaki dal kontenjanlarının okulda ilan edilmesi, öğrencilerin dal tercihlerinin okul yönetimi tarafından alınması ve öğrencilerin dala yerleştirme işlemlerinin tamamlanacağı tarih ise 17 Eylül 2021...

BOŞ KONTENJANLAR MERKEZİ SİSTEM İLE YERLEŞTİRME YAPILACAK!

Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik programlarındaki öğrencilerin 9. sınıf sonunda meslek eğitiminde yetenek ve başarıları, sektörün ihtiyacı, öğrenci ile velilerin istekleri doğrultusunda okul müdürlüğünce yapılacak. Alan tercihleri sonrası yerleştirme işlemleri tercih sırası ve OBP puanları dikkate alınarak öğrencilerin kendi okulu içindeki alanlara yapılacak.

OBP puanın eşit olması durumunda sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne, devamsızlık yapılan gün sayısına, tercih önceliğine ve doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak gerçekleştirilecek. Boş kontenjan olması durumunda diğer okullardan alan tercihi yapan öğrenciler OBP'ye göre merkezi sistem ile otomatik yerleştirilecek.