YÖK'ten son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Fakülteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde yüz yüze eğitim nasıl olacak?

Eylül ayına sayılı günler kala üniversitelerin son durumu merak konusu oldu. 2021 YKS tercihlerinin tamamlanmasının ardından üniversiteler yerleşen milyonlarca öğrenci Üniversiteler ne zaman açılacak, tarih belli oldu mu? 2021-2022 YÖK ile üniversitelerde yüz yüze eğitim olacak mı? sorularının yanıtlarını araştırıyor. YÖK Başkanı Erol Özvar son dakika açıklamasında üniversitelerin açılış tarihini açıklayarak yüz yüze eğitimin detaylarını verdi. Peki Fakülteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde yüz yüze eğitim nasıl olacak?

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2021, 16:50 Güncelleme 26 Ağustos 2021, 16:50
YÖK’ten son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Fakülteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde yüz yüze eğitim nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Koronavirüs salgını nedeniyle bir yılı aşkın okullarından uzak kalan öğrenciler yeni eğitim öğretim yılında üniversitelerin son durumunu merak ediyor. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın son dakika açıklamalarıyla üniversitelerde son durum belli oldu. Üniversitelerin Eylül ayında açılacağı kesinleşti. YÖK de yaptığı açıklamayla Fakülteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde yüz yüze eğitim nasıl olacak? sorularına yanıt verdi. Detaylar haberimizde...

FAKÜLTELER AÇILACAK MI, NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversiteler 2021-2022 eğitim öğretim yılında 13 Eylül'de kapılarını öğrencilerine açacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada üniversitelerin, 13 Eylül itibarıyla başlayacağını açıkladı. Erol Özvar, "Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır" ifadelerini kullandı.

2021-2021 YÖK İLE ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM OLACAK MI, NASIL OLACAK?

YÖK'ün resmi web sitesinde yer alan açıklama şöyle:

*Bilindiği üzere 2019 yılının sonlarında başlayan ve 2020 yılının ilk aylarına damgasını vuran COVID-19 küresel salgını ile birlikte yükseköğretim kurumlarımızda uzaktan eğitime geçilmiştir.

* Uygulamalı eğitimlerin bir kısmına devam edilmesi ve özellikle harmanlanmış (hibrit) öğretimin de yaygınlaşması ile birlikte geçtiğimiz yıl ''Küresel Salgında Yeni Normalleşme'' çalışmaları yapılmıştır.

* Salgının dinamik bir süreç olduğu göz önünde bulundurulduğunda, üniversitelerin ilgili kurulları tarafından salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programların farklı uygulamaları özelinde planlama yapılması gerektiği belirtilmiştir. Buna göre üniversitelerimizde "Koronavirus Komisyonları" oluşturulmuş, hızlı karar mekanizmaları tesis edilmiştir.

* 2021-2022 Eğitim ve Öğretim döneminde, Yükseköğretim Kurulu olarak örgün programlarda "yüz yüze eğitime" başlanması için gerekli çalışmalarımız yürütülmektedir.

* Salgının seyrine, alt yapı imkanları ve yerleşkelerin kapasitelerine göre, COVID-19 salgınına yönelik tedbirler kapsamında yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerektiğinde program özelinde yüz yüze ve çevrim içi öğretim yapılabilecektir.

2021 ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ

Üniversitelere kayıt işlemleri 1-7 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Elektronik kayıtlar ise 31 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.

ÜNİVERSİTE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

ÜNİVERSİTE E-KAYIT NASIL YAPILIR?

e-Devlet üzerinden Üniversite e-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden elektronik kayıt işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

e-Devlet üzerinden yapılan kayıt işleminden sonra kayıt için herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmamaktadır.

E kayıt uygulamasını kullanan yaklaşık 50 vakıf üniversitesi bulunuyor.