LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB - Lise yerleştirme sonucu sorgulama ekranı!

Gündemde yoğun bir şekilde LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusunun yanıtı araştırılır oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 6 Haziran’da gerçekleştirilen LGS sınavının ardından tercihler 5-16 Temmuz tarihleri arasında alındı ve şimdi gözler sonuçlara çevrildi. MEB - Lise yerleştirme sonucu sorgulama ekranı hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenciler istedikleri okula yerleşip yerleşmeyeceğini merak ederek araştırmalar yapıyor. İşte LGS yerleştirme hakkında bilgiler…

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2021, 16:28 Güncelleme 22 Temmuz 2021, 16:29
LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB - Lise yerleştirme sonucu sorgulama ekranı!

İÇİNDEKİLER

LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB - Lise yerleştirme sonucu sorgulama ekranı sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılır oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın her yıl düzenlediği Liselere Geçiş Sınavı'na milyonlarca kişi katıldı ve ter döktü. Tercihlerin de alındığı LGS için yerleştirme sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı merak konusu. İşte LGS yerleştirme sonuçlarına ilişkin tüm bilgiler…

LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2021?

LGS tercih işlemleri 5 - 16 Temmuz 2021 tarihleri arasında alındı.

2021 LGS tercih sonuçları 26 Temmuz 2021 tarihinde açıklanacak. Yerleştirme sonuçları ile birlikte boş kalan kontenjanlar da ilan edilecek.

Yerleştirme yapılacak okullar http://www.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.

LİSE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

2020-2021 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8'inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya geçici eğitim merkezlerinden ya da Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe millîeğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri ve okul başarı puanları kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir.

YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL İŞLEMLERİ HANGİ TARİHTE?

Yerleştirmeye esas nakil işlemi için; tercih başvuruları 26-30 Temmuz 2021 ve 02-06 Ağustos 2021 tarihlerinde saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecekler. Yerleştirme işlemleri için tercih başvurusu yapmayan öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde tercihte bulunabilecekler.

Yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 02 Ağustos 2021 ve 09 Ağustos 2021 tarihlerindeilan edilecek.

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın seçilebilecek. Başvuru işlemleri, herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecek.

Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylama işleminde nönce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacaktır. Öğrenci velisi düzeltme veya iptal işlemi için takvimde belirtilen tercih süreleri içerisinde okul müdürlüğüne başvurarak başvurunun düzeltilmesiveya iptal talebinde bulunabilecektir. Tercih Başvuru Durumu "İptal" olarak görünen öğrenciler yerleştirme işlemlerine dâhil edilmeyecektir.