Okullar ne zaman açılacak? Açılmayan ortaokul 5,6,7,9,10,11. sınıflar yüz yüze eğitim ne zaman?

Gündemde binlerce kişi sıklıkla Okullar ne zaman açılacak? Sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Koronavirüs nedeniyle uzaktan devam edilen eğitimlerde Kabine Toplantısı’nın ardından kontrollü normalleşme takvimi uygulanmaya başlandı ve okullar yüzyüze eğitime başladı. Tüm illerden yüzbinlerce öğrenci ve velisi Açılmayan ortaokul 5,6,7,9,10,11. sınıflar yüz yüze eğitim ne zaman? Sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) açıklama geldi mi? Açılmayan sınıflar yüzyüze eğitime başlayacak mı?

Giriş Tarihi 22 Mart 2021, 11:04 Güncelleme 22 Mart 2021, 11:04
Okullar ne zaman açılacak? Açılmayan ortaokul 5,6,7,9,10,11. sınıflar yüz yüze eğitim ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Okullar ne zaman açılacak? Açılmayan ortaokul 5,6,7,9,10,11. sınıflar yüz yüze eğitim ne zaman? Sorularının cevapları arama motorları üzerinden çok fazla sorgulanıyor. Cumhurbaşkanlığı liderliğinde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında iller risk grubuna göre ayrıldı ve okulların açılmasıyla ilgili de koronavirüs risk durumuna göre karar verildi. Peki ortaokul 5,6,7,9,10,11. sınıflar yüz yüze eğitim tarihi belli oldu mu?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Okulların açılacağı tarih ile ilgili son gelişmeler merak ediliyor. Son olarak okul öncesi, ilkokul, 8. Ve 12. Sınıflarda yüz yüze eğitim başlatılırken diğer sınıflarda il bazlı olarak kademeli normalleşme adımları ile karar aşamasına geçilmişti. Okulların ne zaman açılacağı ile ilgili detaylar şöyle;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada mevcut uygulamanın devam edeceğini ve illerdeki gelişmelerin yakından takip edileceğini belirtti.

OKULLAR HANGİ İLLERDE, KAÇINCI SINIFLARA AÇILDI?

En son gerçekleşen (1 Mart 2021) Kabine Toplatısı ile düşük ve orta riskli illerde bulunan ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim gerçekleştirilecek. Düşük ve orta riskli illerde bulunan imam hatip ortaokullarının 5, 6 ve 7. sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze ve 3 gün uzaktan eğitim yapılacak.

ORTAOKULLAR VE LİSELER İÇİN OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Öğrenciler ve velileri tarafından okullar ne zaman açılacak konusu hakkında araştırmalar artış gösterirken MEB'den son dakika açıklaması yapıldı. Bakanlığın yaptığı açıklamada, haftada kaç gün okula gidilecek ve yüz yüze sınavlar nasıl olacak sorularına yanıt verildi. Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı tarafından salgındaki durumuna göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak belirlenen illere ilişkin yüz yüze ve uzaktan eğitim uygulamaları belirlendi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, ilkokul ve ortaokul kurumlarında yüz yüze eğitimle ilgili detaylara yer verildi.

Buna göre, 15 Şubat 2021 itibarıyla yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetleri başladı. Türkiye genelinde salgına yönelik vaka yoğunluğunun iller bazında farklılık seyretmesi nedeniyle 1 Mart'taki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nda yüz yüze eğitime başlayacak okul ve sınıf seviyelerine ilişkin kararlar alınarak kamuoyuyla paylaşıldı.

Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı tarafından salgındaki durumuna göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak belirlenen illere ilişkin yüz yüze ve uzaktan eğitim uygulamaları belirlendi.

Buna göre, bütün risk gruplarındaki illerde bulunan ilkokullarda haftada 2 gün yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim yapılacak. Bütün risk gruplarındaki illerde bulunan ilkokullardaki 1. sınıflarda Türkçe, matematik ve hayat bilgisi, 2. sınıflarda Türkçe, matematik ve hayat bilgisi ve yabancı dil, 3. sınıflarda Türkçe, matematik, hayat bilgisi, yabancı dil ve fen bilimleri, 4. sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi yüz yüze yapılacak.

Düşük ve orta riskli illerde bulunan ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim gerçekleştirilecek. Bu sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri yüz yüze eğitimle olacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise bu sınıflarda sadece uzaktan eğitim yapılacak.

Düşük ve orta riskli illerde bulunan imam hatip ortaokullarının 5, 6 ve 7. sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze ve 3 gün uzaktan eğitim yapılacak. Bu sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze yapılacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise bu sınıflarda sadece uzaktan eğitim gerçekleştirilecek.