Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ne zaman? 20 bin sözleşmeli öğretmen başvurusu başladı mı?

Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ne zaman? 20 bin sözleşmeli öğretmen başvurusunun ne zaman başlayacağı öğretmen adayları tarafından sorgulanıyor. Sözleşmeli öğretmen başvurusu başladı mı? Online ortamda alınacak başvurulara ilgi bir hayli yoğun olacak. En çok alım 2.831 kontenjanla sınıf öğretmenliği için olacak. Başvurular için ilkatama.meb.gov.tr adresine kişisel e devlet kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapınız. Başvuracağınız alanı, mezuniyet bilgilerinizi ve formasyon eğitiminizin olup olmadığı bilgisini sisteme girin. Peki, sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ne zaman?

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2020, 15:38 Güncelleme 12 Mayıs 2020, 15:38
Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ne zaman? 20 bin sözleşmeli öğretmen başvurusu başladı mı?

İÇİNDEKİLER

Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ne zaman? 20 bin sözleşmeli öğretmen başvurusu başladı mı? Öğretmen olarak çalışmak isteyen vatandaşlar sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ne zaman sorusuna yanıt arıyor. Birçok farklı kontenjanda sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak. Toplam 20 bin kişinin alınacağı başvuru döneminde, başvurular online olarak yapılacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN BAŞVURUSU NE ZAMAN?

MEB, haziran ayında yapılacak sözleşmeli öğretmen atama kontenjan listesi ile atama takvimini //personel.meb.gov.tr internet adresinden yayımladı. Yayınlanan takvime göre, MEB, sözleşmeli öğretmen kadroları için 1-12 Haziran'da ön başvuru alacak, sözlü sınavı 6-25 Temmuz'da yapacak.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ilkatama.meb.gov.tr adresine kişisel e devlet kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapınız. Başvuracağınız alanı, mezuniyet bilgilerinizi ve formasyon eğitiminizin olup olmadığı bilgisini sisteme girin. Sisteme resminizi ekleyin başvurusu formunu eksiksiz doldurun. Başvurunuzu kaydedin. Başvuru formunuzun çıktısını alarak muhafaza edin.

HANGİ BRANŞTAN KAÇ KİŞİ ALINACAK?

ALAN ADI KONTENJAN

Sınıf Öğretmenliği 2.831

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.801

İngilizce 1.739

İlköğretim Matematik 1.701

Okul Öncesi Öğretmenliği 1.518

Rehberlik 1.373

Türkçe 1.300

Özel Eğitim 1.118

Fen Bilimleri 1.026

Beden Eğitimi 810