AUZEF'ten soru iptallerine ilişkin son dakika açıklaması! 2020 AOS AUZEF final sınavı iptal edilen sorular

AUZEF final sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından yapılan incelemeler sonucu 20 adet sınav sorusu iptal edildi. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzatkan Eğitim Fakültesi tarafından soru iptallerine ilişkin açıklama geldi. Peki, AUZEF final sınavı iptal edilen sorular hangileri? AUZEF final sınavı sonuçları nasıl öğrenilir? İşte AUZEF AOS giriş ekranı...

Giriş Tarihi 20 Ocak 2020, 09:34 Güncelleme 20 Ocak 2020, 09:58
AUZEF’ten soru iptallerine ilişkin son dakika açıklaması! 2020 AOS AUZEF final sınavı iptal edilen sorular

İÇİNDEKİLER

AUZEF final sınavı iptal edilen sorular hangileri? İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nde (AUZEF) eğitimini sürdüren binlerce öğrenci 11-12 Ocak'ta final sınavına katıldılar. Sınav sonuçları 17 Ocak'ta erişime açılmıştı. Sonuçların ardından AUZEF tarafından soru iptallerine ilişkin açıklama geldi. Peki, AUZEF final sınavı iptal edilen sorular hangileri? AUZEF final sınavı sonuçları nasıl öğrenilir? İşte AUZEF AOS giriş ekranı...

AUZEF'DEN SORU İPTALLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

AUZEF'in resmi internet sitesinde yapılan açıklama şu şekilde:

"Bazı basın yayın organlarında, 11-12 Ocak tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Bitirme (Final) sınavlarımızdaki soru iptallerine ilişkin çıkan haberler gerçekleri tamamen çarpıtmaktadır.

Buna göre, 48 programdaki 772 derste sorulan toplam 15.440 sorudan sadece 20 tanesi iptal olmuştur. Bu sayı, oran olarak % 0.13'e tekabül etmektedir.

Bu sayı ve oran, tüm zamanların en düşük soru iptal sayısı ve oranıdır."

DETAYLAR BİR SONRAKİ SAYFADA

AUZEF İPTAL EDİLEN SORULAR HANGİLERİ?

13-14 Ocak'ta gerçekleştirilen AUZEF final sınavında yapılan incelemeler sonucu 20 adet sınav sorusunda kapsam dışı bilgi, maddi hata, mükerrer ya da çeldirici şık olduğu tespit edilmiştir.

İPTAL EDİLEN SORULAR İÇİN TIKLAYIN

AUZEF SINAV SONUÇLARI İÇİN (AOS GİRİŞ)

AUZEF BÜTÜNLEME SINAVI NE ZAMAN?

Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi final sınav sonuçlarının hemen ardından bütünleme sınavlarının tariheri sorgulanıyor. AUZEF bütünleme sınavları 15-16 Şubat 2020 günlerinde yapılacak.

AUZEF NEDİR?

Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi yani AUZEF, İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen açık öğretim ve uzaktan eğitim veren tüm programların faaliyetlerini yürüten fakültedir. 2009 yılında Uzaktan Eğitim, 2011 yılı başlangıcıyla da Açık Öğretim kapsamında öğrenci alımına başlayan AUZEF bu bakımdan Türkiye'deki tek açık ve uzaktan eğitim fakültesidir. 2016 yılı itibariyle AUZEF bünyesinde 15 Lisans, 15 Ön Lisans ve 7 Lisans Tamamlama programı bulunuyor. Bu programların 17'si Açık Öğretim, 18'i AUZEF'e bağlı Uzaktan Eğitim, 2'si de diğer fakültelere bağlı uzaktan eğitim şeklindedir.