2020 BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak? MEB BİLSEM sınavı için tarih açıkladı mı?

2020 BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak? BİLSEM sınavının tarihi, şu sıralar yüz binlerce öğrenci ve velinin gündeminde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen BİLSEM sınavının 2020 yılında hangi tarih aralığında gerçekleştirileceği merakla araştırılıyor. Bu kapsamda öğrenci ve veliler Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav takviminde yer alan BİLSEM sınav tarihini öğrenmek istiyor.

Giriş Tarihi 02 Aralık 2019, 19:09 Güncelleme 02 Aralık 2019, 19:09
2020 BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak? MEB BİLSEM sınavı için tarih açıkladı mı?

İÇİNDEKİLER

2020 yılında gerçekleştirilecek olan BİLSEM sınavı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Özel yetenekli öğrencilerin katılım sağlayacağı sınavın tarihi, son dönemlerde merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan sınav takviminin ardından BİLSEM sınav tarihi de netleşti. Peki, 2020 BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak? İşte merakla araştırılan sorunun yanıtı...

BİLSEM SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

BİLSEM grup tarama sınavlarının tarihi, 4 Ocak-19 Nisan 2020 aralığında gerçekleştirilecek. Sınavın sonuçları 22 Nisan tarihinde duyurulacak.

Bireysel değerlendirme sınavı ise 1 Haziran-28 Ağustos tarih aralığında yapılacak. Sonuçları ise 4 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak.

BİLSEM KAYITLARI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1- Kayıt Formu

2- Veli Muvafakat Belgesi

3- Öğrenci Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

4- 2 Adet Fotoğraf

5- Örgün eğitim kurumundan alınan öğrenci belgesi

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri; örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri, 81 ilde 135 merkezde hizmet vermektedir.