EBA kurslar ne zaman başlayacak? e kurs takvimi açıklandı! 2019 2020 MEB DYK kursları ne zaman bitecek?

EBA kurs öğretmen ve öğrenci başvuruları tamamlandı. MEB DYK kursu için başvuru yapan öğrenciler kursların ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. MEB'in yayınladığı takvime göre, kursların başlangıç ve bitiş takvimi belirlendi. Peki, EBA e kurs ne zaman başlayacak? 2019 2020 MEB DYK kursları ne zaman bitecek?

Giriş Tarihi 24 Eylül 2019, 11:58 Güncelleme 24 Eylül 2019, 11:59
EBA kurslar ne zaman başlayacak? e kurs takvimi açıklandı! 2019 2020 MEB DYK kursları ne zaman bitecek?

İÇİNDEKİLER

EBA e kurs ne zaman başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile kursiyerler için resmi örgün ve yaygın eğitim kurumlarında açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları 2019-2020 dönemi için öğretmen ve öğrenci başvuruları tamamlandı. 24-29 Eylül'de kurs sınıfları oluşturulacak. Şimdi ise gözler kursların ne zaman başlayacağına çevrildi. Peki, EBA e kurs ne zaman başlayacak? 2019 2020 MEB DYK kursları ne zaman bitecek? İşte konu ile ilgili detaylar...

EBA E KURS NE ZAMAN BAŞLAYACAK, BİTECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime göre,

Kurslar 30 Eylül'de başlayacak, 7 Haziran'da tamamlanacak.

EBA yaz dönemi kurs başvuruları ise 22-28 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve yaz dönemi dersleri 4 Temmuz'da başlayacak.

Kurs süreleri ne kadar olacak? Merak edilenler için diğer sayfaları ziyaret ediniz...

KURS SÜRELERİ NE KADAR OLACAK?

Kurslar yıllık ve yaz dönemi olarak planlanır. Yıllık planlanan kursların eylül ayının son haftasında, yaz dönemi kurslarının ise temmuz ayının ilk haftasında başlatılması esastır. Yıllık açılan kurslar ders yılı sonuna kadar devam eder

Kursların başlangıç ve bitiş tarihleri iş takviminde belirtildiği şekilde uygulanır. Yaz dönemi kursları, iş takviminde belirtilen tarih aralığına bağlı kalmak şartıyla kurs merkezleri tarafından başlangıç ve bitiş tarihi belirlenerek açılabilir.

Kurslar, ders saatleri dışında saat 22:00'a kadar yapılabilir ve ihtiyaç duyulması hâlinde cumartesi, pazar günleri ile yarıyıl tatilinde de devam edebilir. Kurslarda bir ders saatinin süresi 40 dakikadır.

KURSLARDA SINIFLARIN OLUŞTURULMASI/SONLANDIRILMASI

Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10'dan az; bir kursun sınıf mevcudunun ise 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20' den fazla olması durumunda ikinci grup oluşturulur. Ancak, her bir grubun azami sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz. Tek gruplu kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak öğrenci/kursiyer sayısı 24'e kadar çıkarılabilir. Kurslarda yapılacak seviye tespit sınavlarına göre sınıflar/gruplar oluşturulabilir

Kursların; örgün eğitime devam edenler ile mezun olanlar için ayrı gruplar oluşturularak düzenlenmesi esastır.

Aynı yerleşim biriminde birden fazla kurs merkezinin bulunmaması, öğrencilerin taşınma imkânının olmaması gibi sebeplerle sınıf mevcudunun 10'a ulaşamaması durumunda, millî eğitim müdürlüğünün onayı ile 5 öğrenciden az olmamak kaydıyla grup oluşturulabilir.

Genel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim ortaokulu/özel eğitim sınıfı ve ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim meslek lisesine kayıtlı öğrenciler ile bu okullardan mezunlar için açılacak kurslara katılacak öğrenci/kursiyer sayısı, özel eğitim okul/kurumlarındaki azami sınıf mevcudu sayısının yarısından az, azami sınıf mevcudu sayısından fazla olamaz. Ancak öğrenci sayısının yetersiz olması durumunda; 5 ile 6 ncı, 7 ile 8 inci, 9 ile 10 uncu sınıflar ve 11 ile 12 nci sınıflar birleştirilebilir.

Açılan her bir kursa devam eden öğrenci/kursiyer sayısının 10'un altına düşmesi durumunda, kursun birleştirilmesine veya kapatılmasına millî eğitim müdürlüğünce karar verilir. Bu işlemler aynı hafta içerisinde e-Kurs Modülü üzerinden de kurs merkezi müdürlüğü tarafından yapılır.