2020 MEB sınav takvimi: LGS, İOKBS, PYBS, BİLSEM, AÖL ne zaman yapılacak? Heyecan sürüyor!

2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlamasının ardından sınav hazırlıkları yapacak olan öğrenciler 2020 MEB sınav takviminin açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor. Bu kapsamda arama motorlarında konu hakkında öğrenci ve velilerin araştırmaları sürüyor. Peki, 2020 MEB sınav takvimi açıklandı mı? Peki, LGS, İOKBS, PYBS, BİLSEM, AÖL ne zaman yapılacak? İşte merak edilen detaylar...

Giriş Tarihi 20 Eylül 2019, 20:50 Güncelleme 20 Eylül 2019, 21:01
2020 MEB sınav takvimi: LGS, İOKBS, PYBS, BİLSEM, AÖL ne zaman yapılacak? Heyecan sürüyor!

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca öğrenci ve veli yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte 2020 MEB sınav takvimini araştırmaya başladı. Bu kapsamda MEB tarafından gerçekleştirilen sınavlara girecek öğrenciler LGS, İOKBS, PYBS, BİLSEM, AÖL ne zaman yapılacak sorusuna merakla yanıt arıyor. Sınav tarihi hakkında araştırmalar devam ederken gözler Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek açıklamaya çevrildi. İşte son gelişmeler...

2020 MEB SINAV TAKVİMİ AÇIKLANDI MI?

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2020 MEB sınav takvimi henüz yayınlanmadı. Sınav takviminin önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor. Resmi olarak sınav takvimi yayınlanır yayınlanmaz haberimizin içeriğinde yer alacaktır.

LGS HAKKINDA

2018-2019 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanan ve 2018 yılına kadar TEOG olarak uygulanan sistemin adıdır. Liselere Geçiş Sistemi kısa adı ile LGS'ye ilköğretim okullarında öğrenim gören 8. Sınıf öğrencileri girmektedir.

LGS'de 2 tip yerleştirme bulunuyor. Birincisi, sınavla öğrenci alan okullara yerleştirme, diğeri de sınavsız, adrese dayalı yerleştirme.

İOKBS HAKKINDA

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKSB) ortaokulların 5, 6, 7, 8'inci, liselerin hazırlık sınıfı ile 9, 10 ve 11'inci sınıfların devletten düzenli burs alabilmek için girdikleri sınavdır.

AÖL HAKKINDA

Açık Öğretim Lisesi ya da kısa adı ile açık lise veya AÖL, herhangi bir sebepten dolayı örgün öğretimine devam edemeyen kişilerin eğitimlerinin yarım kalmaması üzere okumuş oldukları lisedir. Açık öğretim lisesi 1992 yılında alınan bir karar sonucunda kurulmuştur. Lisenin temel prensibi uzaktan öğretim esasına dayanmaktadır.