ÖSYM duyurdu! YKS tercihleri ne zaman ve saat kaçta bitecek? Üniversite tercihleri için zaman daralıyor!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri 23 Temmuz Salı günü başladı. İşlemlerin başlamasıyla birlikte milyonlarca öğrenci tercih işlemlerini yapıyor. Aynı zamanda tercihlerin ne zaman sona ereceği de merak konusu oldu. Bu nedenle YKS tercihleri ne zaman bitecek sorusu merakla sorgulatılıyor. Peki, YKS tercihleri saat kaçta bitecek? İşte cevabı...

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2019, 18:40 Güncelleme 28 Temmuz 2019, 18:40
ÖSYM duyurdu! YKS tercihleri ne zaman ve saat kaçta bitecek? Üniversite tercihleri için zaman daralıyor!

İÇİNDEKİLER

YKS tercihlerinin başlamasıyla birlikte üniversite hayali kuran öğrenciler tercih işlemlerini yapmaya başlamıştı. Tercih işlemlerini henüz tamamlamayan öğrenciler merakla YKS tercihlerinin ne zaman sona ereceğini araştırmaya başladı. Peki, YKS tercihleri ne zaman ve saat kaçta bitecek? İşte ÖSYM takvimi ve tercihlerin biteceği tarih ve saat...

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN VE SAAT KAÇTA BİTECEK?

23 Temmuz'da başlayan YKS tercih süreci, 29 Temmuz 2019 tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

TERCİHLER NEREDEN YAPILACAK?

Adaylar tercihlerini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacak.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YKS tercihlerinin ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. Ancak tercih sonuçlarının açıklanma tarihi belli olduğunda haberimizin içinde yer alacak.

TERCİH YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar ön lisans programlarını, Alan Yeterlilik Testi (AYT) veya Yabancı Dil Testi'nin (YDT) ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alanlar lisans programlarını tercih edebilecek.

Adaylar, tercih işlemlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile 29 Temmuz'a kadar ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bireysel olarak gerçekleştirecek. İşlemlerini tamamlayan adaylar, belirlenen süre içerisinde tercihlerinde değişiklik yapabilecek.

Adayların, işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerini kontrol etmesi ve yazıcıdan listelerini alması gerekiyor.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar tercihlerini,T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.trinternetadresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, bu Kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekir.