Sağlık Teknikerliği taban puanları açıklandı mı? 2019 DGS geçiş yapılacak bölümler belli mi?

Sağlık Teknikerliği taban puanları açıklandı mı? DGS ile geçiş yapacak olan öğrenciler, lisans programlarının Sağlık Teknikerliği taban puanlarını araştırmaya başladı. 25 Temmuz'da açıklanacak DGS sonuçlarının ardından tercih dönemi başlayacak. Peki, Sağlık Teknikerliği taban puanları açıklandı mı? 2019 DGS geçiş yapılacak bölümler belli mi?

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2019, 17:47 Güncelleme 24 Temmuz 2019, 17:47
Sağlık Teknikerliği taban puanları açıklandı mı? 2019 DGS geçiş yapılacak bölümler belli mi?

İÇİNDEKİLER

Sağlık Teknikerliği taban puanları, günün en çok aranılanları arasında yer alıyor. ÖSYM tarafından 25 Temmuz'da DGS sonuçları açıklanacak. Sonuçların açıklanmasının ardından lisans programlarına tercih işlemleri başlayacak. DGS sonuçlarına göre tercih yapacak öğrenciler, Sağlık Teknikerliği taban puanları bilgisini sorguluyor. Peki, 2019 DGS Sağlık Teknikerliği taban puanları açıklandı mı? DGS geçiş yapılacak bölümler belli mi? İşte detaylar...

2019 DGS SAĞLIK TEKNİKERLİĞİ TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih kılavuzu yayınlanacak. Tercih kılavuzu ile birlikte tercih takvimi ve DGS geçiş yapılacak bölümler belli olacak. Sağlık Teknikerliği taban puanları da yayınlanacak kılavuz ile birlikte açıklanacak.

DGS tercih kılavuzu yayınlanır yayınlanmaz takvim.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

2019 DGS SORULARI VE CEVAPLARI

ÖSYM tarafından DGS soruları ve cevapları ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"30 Haziran 2019 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavının (2019-DGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının % 10'u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 30 Haziran 2019 tarihinde saat 14.10'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz."

DGS SORULARI VE CEVAPLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.