AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? AÖF sınavı kaçta başlayacak? İşte sınav yerleri...

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav yerleri, öğrenciler tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. Sınava girerken sınav belgesini hazırlayacak öğrenciler AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır sorusuna yanıt arıyor. Peki, AÖF sınavı kaçta başlayacak? İşte AÖF sınavına dair detaylar...

Giriş Tarihi 12 Nisan 2019, 21:25 Güncelleme 12 Nisan 2019, 23:40
AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? AÖF sınavı kaçta başlayacak? İşte sınav yerleri...

İÇİNDEKİLER

Anadolu Üniversitesi'nin açıköğretim fakültelerinde eğitimini sürdüren öğrenciler, haftasonu yapılacak sınavlar hakkındaki detayları araştırıyor. AÖF tarafından yapılan açıklamanın ardından öğrencilerin sınava girecekleri yerler belli oldu. Peki, AÖF sınav giriş belgesi nasıl yapılır? AÖF güz dönemi final sınavı ne zaman? İşte 2019 AÖF final sınavı tarihi...

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

AÖF sınav yerlerine AÖF'ün resmi internet adresi üzerinden ulaşabilecek. Öncelikle https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresini açın. Daha sonra 'Öğrenci Girişi' sekmesi üzerinden T.C. Kimlik numarası ve şifrenizle sisteme giriş yapın. Açılan pencerede üst sekmelerde 'Sınav İşlemleri' kategorisinin altında 'Sınav Giriş Belgesi' sekmesine tıklayın. Daha sonra sınav giriş belgesi görüntüle dedikten sonra sağ en üst kısmında yer alan 'Yazdır' butonuna tıklayarak ya da klavyede Ctrl+P kısayolu ile çıktı alabilirsiniz.

AÖF SINAVI KAÇTA BAŞLAYACAK?

AÖF'ün Bahar Dönemi Ara sınavları 13-14 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın ardından 25-26 Mayıs tarihlerinde ise Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavları tamamlanacak.

Türkiye genelinde tüm sınav merkezilerinde sabah saat 9:30'da, öğleden sonra saat 14:00'te, K.K.T.C. Lefkoşa'da ise sabah saat 08:30'da, öğlenden sonra ise saat 13:00'te yapılmaktadır.

SINAVA GİRERKEN HANGİ BELGELER GEREKİYOR?

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi

Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.