YÖKDİL sınavı ne zaman? YÖKDİL sınav başvuruları nasıl yapılır?

Adaylar tarafından heyecanla beklenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavı başvuruları sürüyor. Peki YÖKDİL başvuruları hangi tarihte sona erecek? YÖKDİL sınavına ne kadar zaman kaldı? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Giriş Tarihi 05 Şubat 2019, 09:57 Güncelleme 05 Şubat 2019, 10:06
YÖKDİL sınavı ne zaman? YÖKDİL sınav başvuruları nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

YÖKDİL sınavı için başvurular 30 Ocak'ta başladı ve 8 Şubat'ta bitecek. Adayların bu tarih aralığını dikkate alması oldukça önem taşıyor. Aksi durumda sınava girme hakkını kaybederler. Peki YÖKDİL sınavı için başvurular nereden ve nasıl yapılıyor?

YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?

Adayları heyecanlandıran ve merakla beklenen YÖKDİL sınavı 10 Mart tarihinde saat 14:00'te tek oturum halinde yapılacaktır. Çoktan seçmeli ve 5 cevap şıklı 80 sorunun yer alacağı sınavın süresi ise 180 dakika olacak.

YÖKDİL SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sınav başvuruları "yokdil.yok.gov.tr" üzerinden yapılıyor. Adayların sınava girmek istediği alan ve dil seçimi YÖKDİL sınavı başvurusu esnasında gerçekleştiriliyor. Sınava başvuru yapmak için sistemde kayıtlı olan 6 ay içerisinde çekilmiş bir vesikalık fotoğrafın bulunması gerekiyor. Ayrıca 100 TL olarak belirlenen sınav ücreti de kredi/banka kartı ile başvuru işlemleri sırasında yatırılıyor. Ödenmemesi durumunda adayın sınava katılması mümkün değildir.