TUS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! 2018 ÖSYM TUS 2. dönem yerleştirme sonuçları sorgula

TUS ek yerleştirme işlemleri 9-15 Kasım'da alınmıştı. Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde ve üniversitelerin tıp fakültelerinde tıpta uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların yaptığı ek tercih işlemlerinin sonuçları açıklandı. Peki, TUS ek yerleştirme sonuçları nasıl görüntülenir? İşte 2018 ÖSYM ile TUS 2. dönem ek yerleştirme sonuçları sorgulama sayfası...

Giriş Tarihi 22 Kasım 2018, 13:11 Güncelleme 22 Kasım 2018, 13:11
TUS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! 2018 ÖSYM TUS 2. dönem yerleştirme sonuçları sorgula

İÇİNDEKİLER

TUS ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen ek yerleştirme işlemlerini yapan adaylar sonuçlarını merak ediyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, tercih yapan bin 661 adaydan 546 kontenjana 306 aday yerleşti 240 kontenjan boş kaldı. Peki, TUS ek yerleştirme sonuçları nasıl görüntülenir? İşte 2018 ÖSYM giriş ile TUS 2. dönem ek yerleştirme sonuçları sorgulama..

TUS 2. DÖNEM EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

2018 TUS 2. dönem ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin https://sonuc:osym.gov.tr adresinden açıklandı. Adaylar sonuçlarına T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecek.

TUS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

TUS 2. dönem ek yerleştirmede bin 661 aday tercih yaptı. ÖSYM tarafından verilen 546 boş kontenjana 306 aday yerleşti, 240 kotenjan ise boş kaldı.

TUS NEDİR?

1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun, 26 Nisan 2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği (TUEY), Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin hükümleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde ve üniversitelerin tıp fakültelerinde tıpta uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların seçme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yürütülmektedir.

Yeterlik ve yarışma esaslarına dayanan uzmanlık eğitimi giriş sınavlarında adayların, tıp alanındaki temel kavram, ilke ve yöntemleri tanıma, kavrama; bu kavram, ilke ve yöntemler ile düşünme ve bunları belli durumlara uygulama yetilerini yoklayan sorular bulunmaktadır. Mesleki Bilgi Sınavının amacı bu sınav sonucuna göre tıpta uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayları seçerek tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirmektir.