AÖL sınavları ne zaman? 2018 2019 Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınav tarihi

Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) eğitimini sürdüren öğrenciler sınav için hazırlık içinde. İlk dönem sınavına katılacak öğrenciler sınavın hangi tarihte yapılacağını merak ediyor. MEB'in yayımladığı duyuruya göre, 2018 AÖL 1. dönem sınav tarihi belli oldu. Peki, AÖL sınavları ne zaman?

Giriş Tarihi 21 Kasım 2018, 17:14 Güncelleme 21 Kasım 2018, 17:14
AÖL sınavları ne zaman? 2018 2019 Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınav tarihi

İÇİNDEKİLER

AÖL 1. dönem sınavları için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi (MAÖL) öğrencileri sınav için hazırlıklarını sürdürüyor. İlk dönem sınav tarihinin ne zaman yapılacağı merak edilirken, MEB tarafından yayınlanan duyuruda 1. dönem sınav tarihi açıklandı. Peki, AÖL 1. dönem sınavı ne zaman yapılacak? İşte detaylar..

AÖL 1. DÖNEM SINAVI NE ZAMAN?

2018-19 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınavları için geri sayım başladı. MEB'in yayımladığı duyuruya göre, AÖL 1. dönem sınavları 08-09 Aralık 2018 tarihlerinde yapılacak. Bu sınav ve bundan sonra yapılacak tüm sınavlarda yeni kitaplardan sorumlu olunacak.

2017/3 DÖNEM MEZUNLARININ DİPLOMALARI GÖNDERİLDİ

MEB tarafından yapılan açıklamada, 2017-3 döneminde mezun olan öğrencilerin diplomalarının Halk Eğitim Merkezlerine gönderildiği bildirildi.

SINAV GÜNÜ HANGİ BELGELER ALINMALI?

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır. Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrenciler geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklar. Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayın.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NE KİMLER BAŞVURABİLİR

a) İlköğretim Okulu/ortaokul mezunu olanlar

b) Lise ve meslek liselerinden ayrılanlar

c) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da yurt dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden veya Eğitim Müşavirliklerinden yukarıdaki (a) ve (b) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi olanlar

başvurabilir.

TOPLAM KAÇ KREDİ İLE MEZUN OLUNUR?

Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için en az 192 kredi alınması gerekir.