KPSS Ortaöğretim sonuçları açıklandı! 2018 ÖSYM KPSS sonuçları sorgulama! Tercihler ne zaman?

KPSS Ortaöğretim sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. ÖSYM tarafından 7 Ekim'de gerçekleştirilen sınava katılan adaylar sonuçlarını merak ediyor. Yapılan açıklamada, 2018 KPSS Ortaöğretim sonuçlarının saat 14.00'den itibaren erişime açıldığı bildirildi. Şimdi sıra tercih işlemlerinde. Peki, KPSS Ortaöğretim sonuçları sorgulama nasıl yapılır? 2018 KPSS Ortaöğretim tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 08 Kasım 2018, 14:04 Güncelleme 08 Kasım 2018, 14:36
KPSS Ortaöğretim sonuçları açıklandı! 2018 ÖSYM KPSS sonuçları sorgulama! Tercihler ne zaman?

İÇİNDEKİLER

KPSS Ortaöğretim sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından lise mezunu adaylara yönelik yapılan KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları erişime açıldı. Sınav sonuçlarına göre başarılı olan adaylar için tercih serüveni başlayacak. Sonuçlarını öğrenen adaylar tercih takvimini merak ediyor. Peki, KPSS Ortaöğretim sonuçları sorgulama nasıl yapılır? 2018 KPSS Ortaöğretim tercihleri ne zaman başlayacak? İşte 2018 KPSS Ortaöğretim sonuçları ve tercihleri hakkında ayrıntılar...

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Sonuçlar bugün saat 14.00'de erişime açıldı. Adaylar sonuçlarına, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden erişime açılacak. Sistemi açtıktan sonra T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapan adaylar sonuçlarını görüntüleyebilecek.

ORTAÖĞRETİM KPSS SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

TERCİHLER NE ZAMAN, NASIL OLACAK?

Tercih tarihi, ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında yapılacak. Tercih takvimi, ÖSYM tarafından daha sonra duyurulacak.

B GRUBU KADROLAR İÇİN TERCİH ALINMASI

Ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koş ulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM'nin internet adresinden adaylara duyurulacak.

Sınavdan sonra yapılan il k yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz an cak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirmede adayların ÖSYM'ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacaktır. Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, adaylara ve Devlet Personel Başkanlığına internet yoluyla, elektronik ortamda bildirilecektir.

B GRURU KADROLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacaklardır. Ancak, at ama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.

KPSS ORTAÖĞRETİM PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek ' te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP'nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP'nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların ASP'leri kullanılarak, o rtaöğretim düzeyi için KPSSP94 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.